Negrescu: Analiza MAE după plecarea mea arată că totul a fost lăsat în grafic, politic şi logistic

Loading...

Agerpres

Victor Negrescu

Fostul ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu îi răspunde lui Klaus Iohannis, care, aflat la Bruxelles, a făcut aprecieri despre activitatea sa.

Victor Negrescu afirmă, în replică la afirmaţiile făcute duminică la Bruxelles de către preşedintele Klaus Iohannis referitoare la pregătirile pentru asigurarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului UE, că analiza făcută de MAE, în urma plecării sale, a arătat că „totul a fost lăsat în grafic atât pe dimensiunea politică cât şi logistică”.

„Referitor la declaraţiile de presă de la Bruxelles ale preşedintelui Klaus Iohannis. Sunt surprins că s-au făcut referiri la mine, la anumite declaraţii scoase din context şi la activitatea mea (…) Analiza făcută de MAE după plecarea mea, confirmată prin mai multe comunicate de presă, arată ca totul a fost lăsat în grafic atât pe dimensiunea politică cât şi logistică. Chiar în ultima şedinţă de Guvern la care am participat au fost aprobate prioritţile noastre de ţară. Iar pe dimensiunea logistica toate elementele au fost prezentate. Ca dovadă, se ocupă de ele aceleaşi persoane ca şi până acum. Important este să respectam toate practicile europene în materie„, a scris Negrescu, pe Facebook.

Citeste si:  (stop cadru) Candu, despre propunerea lui Dodon privind migrația politică: „Dumnealui este un migrat și un traseist politic, plecând din PCRM”

Fostul ministru delegat face trimitere şi la o declaraţie a preşedintelui Iohannis din 6 noiembrie, cu trei zile înainte de plecarea sa din funcţie, în care şeful statului spune că Preşedinţia şi Guvernul au colaborat în vederea pregătirii mandatului României la preşedinţia rotativă a Consiliului UE şi că el consideră că se va reuşi să se arate că prestaţia României va fi una „rezonabilă”.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat duminică, la Bruxelles, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European, de către jurnalişti români despre afirmaţia sa din 12 noiembrie că România nu este pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

„La momentul în care am făcut acea afirmaţie, aşa a fost. Şi cred că v-aţi dat seama că s-au schimbat unele lucruri de atunci. Am primit chiar în această dimineaţă, discutând cu doamna ambasador (n.r. Luminiţa Odobescu – reprezentant permanent al României pe lângă UE), cu alţi reprezentanţi din Bruxelles, că lucrurile se mişcă. (…) Lucrurile se mişcă în domeniul pregătirii practice şi logistice. Noi rămăsesem în urmă cu câteva chestiuni de logistică, de dotări, chestiuni care trebuie să funcţioneze din prima zi şi mi s-a garantat că aceste lucruri care au rămas cumva nelămurite, majoritatea au fost deblocate de noul ministru şi lucrurile merg într-o direcţie bună. (…) Nu vreau să fac acum aprecieri asupra muncii lui Negrescu, dar e mult mai bine acum„, a răspuns Iohannis, la întrebarea presei.

Citeste si:  Gabriela Firea relansează scandalul în PSD: Se pune la cale un plan de sabotare a mea

Şeful statului a menţionat duminică, la Bruxelles, că în prezent este mai optimist cu privire la preşedinţia Consiliului UE, el arătând că se implică şi personal în acest sens.

Trebuie să menţionez o mare îngrijorare pe care o am, pe care sper că o aveţi, cu toate că nu vă priveşte direct. Este vorba de anul 2019. Ştiţi bine că de la 1 ianuarie 2019 România va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie extrem de importantă, o poziţie extrem de onorantă, o poziţie extrem de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva”, a afirmat Iohannis, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România din 12 noiembrie.

Iohannis a apreciat că „la Guvern nu se mai înţeleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoanele care ar trebui să se ocupe de chestiunile europene pleacă sau sunt demise şi în acest fel ne trezim în ceasul al 12-lea, total, total nepregătiţi”. „Aceste lucruri sunt foarte grave”, a mai spus şeful statului, la acel moment. 

Citeste si:  Germania după Merkel

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Victor Negrescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Mai este Simona Halep virgină?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.
  8. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE