„Muţii“ din Parlament, după doi ani de mandat. Cine sunt aleşii care au vorbit în plen doar când au fost obligaţi de lege

Loading...

Deputaţii şi senatorii ar trebui să fie vocea electoratului în Parlament. O bună parte dintre cei trimişi în Legislativ au vorbit de nevoile celor care i-au ales, însă sunt şi parlamentari care au fugit de microfonul central al sălii de plen. 

 

Mai precis, în Parlament sunt şapte deputaţi care după doi ani de mandat adică, la jumătatea acestei legislaturi, au luat cuvântul doar o singură dată, pentru câteva secunde, în ziua depunerii jurământului. În rest, aceştia nu au trecut pe la microfonul central. 

 

Partidele cu cei mai mulţi aleşi care au luat cuvântul o singură dată sunt PSD, Pro România şi ALDE. De la PSD, deputaţii Ciprian Constantin Şerban şi Mihai Valentin Popa au fost  auziţi la microfonul central doar când au depus jurământul, aceştia fiind oligaţi de Regulament să vorbească pentru a avea mandatele validate. 

 

Un alt social-democrat, dar care a trecut anul trecut la Pro România, deputatul Nicolae Bănicioiu (fost ministru al Sănătăţii) a vorbit luat cuvântul o singură dată. Şi colegul său de partid, Eugen Durbacă, tot o singură dată a vorbit. 

Citeste si:  Oraș transformat în platou de filmare. Regizorul Marian Crișan a filmat pentru a doua oară în localitatea natală, Salonta

Şi ALDE are două exemple negative: fostul ministru Toma petcu, dar şi fostul deputat al PMP, Adrian Mocanu. 

Lista celor care au vorbit o singură dată e încheiată de Iarco Furic, din grupul minorităţilor naţionale. 

Un caz special de deputat care fugit de microfonul din sala de plen este cel al PSD-istului Dănuţ Andruşcă. Ministru al Economiei timp de aproape un an, Andruşcă a ieşit de pe lista celor cu o singură intervenţie în plen când a fost pus în situaţia de a vorbi la moţiunea simplă depusă de Opoziţie împotriva sa. Aşadar, Adruşcă, un ministru care a fugit mai mereu de presă, a vorbit de două ori în Camera Deăutaţilor: la depunerea jurământului, dar şi la moţiunea simplă împotriva sa.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  6. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !
  7. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  8. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express