Mugur Isărescu spune că nu poate rezolva problemele Guvernului:

Loading...

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), a explicat, miercuri, de ce instrumentele politicii monetare au anumite limite, neputând fi unica soluție pentru problemele care țin de politicile macroeconomice ale României informează mediafax

„Este important ca decidenții, dar și publicul larg să înțeleagă că politica monetară nu poate fi unicul răspuns și nu poate soluționa probleme și aspecte importante ce țin însă, în mod direct, de alte paliere ale politicilor macroeconomice”, a afirmat Mugur Isărescu, în cadrul conferinței anuale a Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), ediția a X-a, „România după 10 ani. Realizări. Eșecuri. Perspective economice”.

În acest context, reprezentantul Băncii centrale a subliniat că instituția a apelat, și va continua să apeleze, la diverse „reglaje fine”, respectiv instrumentele politicii monetare. Printre acestea a reamintit dobânda, coridorul de dobândă, reglarea lichidităților, mișcarea rezervelor minime obligatorii, dar și măsuri macroprudențiale, din toată gama, mai ales după criza financiară declanșată la finele anului 2008.

Citește și: Trei membri ai cabinetului Trump ar putea fi demişi în curând – surse

Citeste si:  Viorica Dăncilă: Nu mi-e teamă, am conştiinţa că nu fac lucruri greşite. Oamenii care cred în Dumnezeu şi care fac fapte bune nu trebuie să se teamă

„Încercăm să contrabalansăm cu aceste «reglaje fine» ceea ce ar fi trebuit făcut în altă parte, în special cu politici structurale. Încercăm să facem «un reglaj fin» și dintre măsurile macroprundențiale, care au revenit în prim-plan ca o compensare la dificultatea de a face reforme structurale sau de auto-reglaj, în limitele auto-reglajului piețelor, și să le îmbinăm, cât se poate de bine, cu politicile monetare clasice”, a punctat Isărescu.

Guvernatorul a remintit că instituția subliniază constant importanța coordonării politicilor în cadrul unui dialog instituțional echilibrat.

„Găsiți această sintagmă mix echilibrat de politici economice în comunicările noastre și, nu de puține ori, se găsește, în diverse forme, și în evaluările dumneavoastră”, a detaliat Isărescu, adresându-li-se analiștilor financiar-bancari.

De asemenea, reprezentantul BNR a reiterat mesajul pe care Banca centrală l-a transmis, în mod constant, inclusiv în ultimul deceniu: păstrarea macrostabilității, a echilibrului intern, este esențială.

„Trebuie să avem grijă de macrostabilitate ca de lumina ochilor, pentru că, din aceasta derivă și sustenabilitatea, durabilitatea dezvoltării noastre, și parcursul în cadrul Uniunii Europene (UE). Nu există alternativă validă, pe termen lung, la politicile macroeconomice coerente. Dacă nu păstrăm coerența, mai devreme sau mai târziu, vom plăti ca țară”, a subliniat Isărescu.

Citeste si:  Continuă cursa pentru organizarea CM 2030! Anunţul liderilor politici + o altă competiţie de top va fi găzduită de România: "Sper să fie un eveniment de mare succes"
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna