Politica

Monica Macovei a demisionat din Partidul M10

Loading...
Partidul M10 a anunţat că europarlamentarul Monica Macovei a demisionat din această formaţiune, pe care a înfiinţat-o în 2015.

Monica Macovei a demisionat din Partidul M10 1

„Partidul M10 îi mulţumeşte doamnei Macovei pentru activitatea sa în cadrul partidului, pentru iniţiativa întemeierii acestui vehicul politic dedicat generaţiei tinere – vehicul care a demonstrat că se poate face şi altfel de politică. Chiar dacă viziunea strategică şi orientarea doctrinară a doamnei Monica Macovei nu a coincis întotdeauna cu cea a partidului, domnia sa rămâne un simbol al luptei anticorupţie şi al politicii responsabile, dovedite atât ca ministru al Justiţiei, cât şi ca europarlamentar”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii citat de Agerpres.

Conform sursei citate, Partidul M10 are 16 filiale în ţară, iar la alegerile locale din 2016 a obţinut 94 de mandate de consilier local, două de primar şi cinci de viceprimar.

La începutul anului 2017, în urma unei Adunări Generale, membrii partidului au decis asumarea unei doctrine conservatoare. M10 este membru de drept în Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ACRE) din Parlamentul European.

Partidul M10 mai anunţă că joi, la Bucureşti, va fi prezentat un proiect de coagulare a tuturor forţelor de dreapta din România (creştin-democrate, conservatoare, liberale) într-o platformă politică numită Alternativa Dreaptă.

Parteneri în acest proiect sunt M10, Uniunea Creştin Democrată din România (UCDR), Partidul Forţa Moldova şi platformele politice Alternativa Dreaptă şi Alianţa Conservatoare.

„Aceste cinci entităţi îşi vor anunţa disponibilitatea de a colabora pe viitor în vederea promovării intereselor electoratului conservator/creştin-democrat, propunându-i acestuia o alternativă care să îl reprezinte în Parlamentul European în anul 2019, în structurile locale/judeţene, precum şi în Parlamentul României în anul 2020 şi care să-şi asume preluarea guvernării ţării începând cu anul 2024”, se menţionează în comunicat.

Etichete:

monica macovei
,
partid monica macovei
,
monica macovei p10
,
demisie macovei

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.