Mișcarea MÂRȘAVĂ a UNGARIEI, de Centenar! Asta va stârni FURIA tuturor românilor: „Politică primitivă antiromânească”

Loading...

Într-o conferinţă de presă organizată la Alba Iulia, Tomac și-a exprimat indignarea față de ceea ce a numit în Ungaria „o politică primitivă antiromânească”, precizând că profesorii români de la şcolile cu predare în limba română din Ungaria nu au avut voie să se prezinte la evenimentul la care a participat și care era prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la marea Unire.

„Vin direct din Ungaria şi sunt de-a dreptul şocat de un lucru care s-a întâmplat sâmbătă în Ungaria. Am fost împreună cu viceprimarul municipiului Alba Iulia Gabriel Pleşa la o reuniune aniversară cu prilejul Centenarului organizată de comunitatea românească din Ungaria de la Jula. (…) Am avut prilejul să simt pe propria piele ce înseamnă să duci o politică primitivă antiromânească în statul vecin. (…).Voi face o notă scrisă prin care voi cere ministrului de externe să reacţioneze de urgenţă faţă de acest atac brutal al Guvernului de la Budapesta faţă de comunitatea românească. La acţiunea de ieri li s-a interzis tuturor profesorilor români de la şcolile cu predare în limba română din Ungaria să participe la acest eveniment”, a declarat liderul PMP, potrivit Agerpres.ro.

Citeste si:  Dragnea actioneaza in instanta ICCJ si Colegiul de conducere - Politica - Ziarul BURSA

Tomac a spus că profesorii care trebuiau să fie prezenți la eveniment pentru a fi premiați „şi-au anulat prezenţa la reuniunea de la Jula pentru că au fost avertizaţi că dacă vor participa la o acţiune de aniversare a celor 100 de ani de la făurirea României Mari vor fi sancţionaţi”.

„Voi cere mâine ministrului de externe o poziţie oficială a statului român faţă de acest gest brutal, condamnabil. Nu se poate aşa ceva. E de necrezut. Imaginaţi-vă cum ar fi dacă profesorilor maghiari din România li s-ar interzice să participe la evenimente ce sunt organizate de comunitatea maghiară din România. A cere respect înseamnă să îi respecţi şi pe ceilalţi”, a conchis preşedintele PMP.

Eugen Tomac a participat duminică, la Alba Iulia, alături de preşedintele executiv al PMP, Marius Paşcan, şi de alţi membri din conducerea partidului, la o şedinţă regională, cu lideri ai partidului din Alba, Braşov, Harghita, Hunedoara şi Mureş.

ULTIMA ORA! Ce se intampla acum cu Florin Busuioc, dupa ce trebuia sa fie exeternat

Citeste si:  Iohannis, în fața CELUI MAI GREU MOMENT din cariera politică. Este vorba despre soția lui, Carmen... News alert
Mișcarea MÂRȘAVĂ a UNGARIEI, de Centenar! Asta va stârni FURIA tuturor românilor: „Politică primitivă antiromânească” 2 Mișcarea MÂRȘAVĂ a UNGARIEI, de Centenar! Asta va stârni FURIA tuturor românilor: „Politică primitivă antiromânească” 3
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  6. Home page
  7. Cele mai provocatoare ţinute de la VIVA! Party 2019. Vedetele s-au întrecut în ţinute fabuloase
  8. Anda Ruga beata crita in club