Ministrul Justiţiei pregăteşte MĂSURI REPARATORII pentru abuzurile din Justiţie. Toni Greblă: Uneori, O AMNISTIE chiar e necesară, dar se speculează POLITIC momentul

Loading...

Tudorel Toader anunţă măsuri reparatorii pentru condamnaţii care au depăşit termenul depunerii unei contestaţii în anulare, însă au primit pedepse din partea completelor de 5 judecători ale ÎCCJ nelegal constituite.

”În termen scurt, vom veni cu măsuri reparatorii şi pentru cei care au pierdut sau au depăşit termenul de contestaţie în anulare.(…) Că a pierdut termenul de contestaţie sau nu, s-a aflat în aceeaşi ipoteză. Au fost condamnaţi de complete nelegal constituite,” a declarat ministrul Justiţiei, la Antena3.

Ministrul Justiţiei pregăteşte MĂSURI REPARATORII pentru abuzurile din Justiţie. Toni Greblă: Uneori, O AMNISTIE chiar e necesară, dar se speculează POLITIC momentul 1

Secretarul general al Guvernului Toni Greblă crede că măsurile reparatorii ar trebui propuse chiar de reprezentanţii Justiţiei, care să încerce să-şi îndrepte erorile.

”Justiţia refuză la nivelul conducerii să recunoască că au existat abuzuri, că au fost făcute excese şi să propună măsurile juridice necesare îndreptării erorilor comise. Şi din această cauză, situaţia devine şi mai tensionată între cei care solicită respectarea drepturilor şi libertăţilor omului, cei care solicită continuarea luptei împotriva corupţiei. Combaterii corupţiei, i-aş zice eu, dar cu respectarea prevederilor legale. Tot acest amestec de activităţi şi influenţe între Servicii, parchete, instanţe de judecată va fi resimţit, din păcate, în activitatea de justiţie, pe foarte mulţi ani de acum în colo. Ar fi rolul justiţiei însăşi să vină cu propuneri de îndreptare a lucrurilor acolo unde aceeaşi justiţie sau parchetele, sub influenţa unora sau altora, au comis abuzuri împotriva oamenilor,” a declarat Toni Greblă la România TV.

Citeste si:  „Prognosticul european pentru România este mai sumbru decât cel pentru Polonia sau Ungaria” (V.Naumescu/ Contributors)
Ministrul Justiţiei pregăteşte MĂSURI REPARATORII pentru abuzurile din Justiţie. Toni Greblă: Uneori, O AMNISTIE chiar e necesară, dar se speculează POLITIC momentul 2

Fără să dea sfaturi guvernului, acesta e de părere că un moment T0 ar fi necesar în România.

”Din punct de vedere tehnic, mai ales în situaţia actuală, având în vedere abuzurile care s-au comis şi necesitatea de a exista totuşi un T0. Scuze, măsuri reparatorii şi plecăm la un drum curat şi având încredere în justiţie. Pentru că dacă populaţia nu are încredere în justiţie, lucrurile nu stau bine într-o ţară. De asemenea, s-ar linişti situaţia şi în interiorul acestor instituţii, mă refer la Parchetele şi la instanţele de judecată, unde lucrurile sunt tensionate, ca urmare, tot la fel a multor abuzuri, şantaj sau tentative de şantaj comise împotriva unora sau altora sau a impresiei pe care o au că s-ar fi putut exercita. Acest T0 ar putea să liniştească lucrurile,” crede Greblă.

”Aceasta este o decizie politică care va fi luată la nivel de coaliţie. Eu pot să vă spun, din punct de vedere tehnic, că uneori, la intervale diverse de timp, o graţiere, o aministie chiar este necesară. Acum sigur că se speculează politic care este momentul, care să fie întinderea celor două acte de clemenţă. Nu poţi să îi exceptezi acolo pe unii oameni, dar cu atât mai mult trebuie găsite măsuri reparatorii, cu cât justiţia însăşi a demonstrat numeroase abuzuri comise în perioada recentă sau relativ recentă, care trebuie îndreptate într-un anume fel.”

Citeste si:  Politicile proaste din spatele stadionului municipal
Ministrul Justiţiei pregăteşte MĂSURI REPARATORII pentru abuzurile din Justiţie. Toni Greblă: Uneori, O AMNISTIE chiar e necesară, dar se speculează POLITIC momentul 3

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Brigitte Năstase, eliminată din Ferma! Vedeta a pierdut duelul cu Otniela
  8. HOROSCOP CHINEZESC 2019 Dragnea, Iohannis și Tăriceanu