Miniştrii de externe spaniol şi rus au criticat politica americană de sancţiuni împotriva Iranului, denunţând

Loading...

Miniştrii de externe spaniol şi rus au criticat marţi politica americană de sancţiuni împotriva Iranului, denunţând „ultimatumurile” date, potrivit lor, de administraţia Donald Trump, relatează AFP, potrivit Agerpres.

SUA au reintrodus luni sancţiunile împotriva sectoarelor petrolier şi financiar care au fost ridicate în timpul fostului preşedinte american Barack Obama, după ce în luna mai actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a anunţat retragerea SUA din acordul internaţional privind programul nuclear iranian semnat în 2015 între Teheran şi marile puteri ale lumii, notează AFP.

Doar opt ţări sunt autorizate încă de Washington să continue să cumpere petrol din Iran timp de încă alte şase luni: China, India şi Turcia (primii importatori de ţiţei iranian, alături de Uniunea Europeană) precum şi Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Italia şi Grecia.

În conformitate cu sancţiunile impuse de Washington, ţările şi companiile străine care doresc să-şi menţină accesul pe piaţa americană trebuie să înceteze schimburile comerciale cu Teheranul.

Citeste si:  La trecutu-ţi mare, care viitor?

”Continuarea unei politici bazate pe ultimatumuri şi cereri unilaterale, desigur, în vremea noastră este dificil de acceptat”, a declarat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov la Madrid, după ce s-a întâlnit cu omologul său spaniol Josep Borrell.

Sancţiunile împotriva Iranului ”sunt absolut nelegitime. Acestea se aplică încălcând flagrant decizia Consiliului de Securitate al ONU. Şi formele în care aceste măsuri sunt anunţate şi implementate nu pot decât să provoace o dezamăgire profundă”, a adăugat Lavrov.

„Sunt de acord cu ministrul Lavrov pentru a respinge orice fel de poziţie care arată ca un ultimatum, de la oricine ar fi şi de asemenea din partea SUA”, a spus, la rândul său, Josep Borrell.

„Ideea că ”sunteţi cu mine sau împotriva mea aparţine unei alte ere,” a adăugat el.

Serghei Lavrov a respins încă o dată toate acuzaţiile privind interferenţe ruseşti în alegeri din străinătate, în ziua în care în SUA are loc un scrutin legislativ de importanţă crucială.

„Toate aceste acuzaţii sunt zadarnice, false”, a dat asigurări Lavrov. „Nu există nicio intervenţie din partea Rusiei în alegerile de astăzi”, a subliniat el.

Citeste si:  Criza politica in Marea Britanie. Premierul Theresa May se va confrunta astazi cu o motiune de cenzura initiata chiar de colegii sai de partid - VIDEO
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Anda Ruga beata crita in club
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Horoscop politic 2019. Ce spun astrele despre Iohannis, Dragnea şi Dăncilă şi cine va avea un început de an dezastruos