Politica

Mihai Fifor: Există susţinerea politică pentru a aloca 2% PIB pentru Apărare, până în 2026 – NewMoney

Loading...

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar la Academia Tehnică Militară din Bucureşti că, ”după ani de subfinanţare cronică”, există ”susţinerea politică pentru a aloca Apărării 2 procente din Produsul Intern Brut până în anul 2026, cel puţin”, potrivit News.ro. Fifor a trecut în revistă programele de înzestrare a Armatei care vor întări capacitatea de luptă şi apărare a României.

Mihai Fifor a participat, luni, la deschiderea anului universitar la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din Bucureşti şi le-a transmis studenţilor că viaţa de militar le va ”pune în faţă mai multe provocări”.

”Fiecare prag, fiecare obstacol, oricât de greu vi se va părea, are rostul de a vă ajuta să deveniţi mai buni”, a spus Mihai Fifor.
Acesta a vorbit despre finanţarea Armatei.

”După ani de subfinanţare cronică, Ministerul Apărării Naţionale are astăzi susţinerea politică pentru a aloca Apărării 2 procente din Produsul Intern Brut până în anul 2026, cel puţin, ceea ce permite derularea unui proces de înoire fără precedent în ultimele decenii”, a mai spus ministrul Apărării.

Acesta a explicat că programele de înzestrare tehnică se derulează ”într-un ritm accelerat”.

”Implementăm într-un ritm accelerat programe de înzestrare cu tehnică de luptă de ultimă generaţie care vor întări capacitatea de luptă şi de apărare a României ca stat NATO pe flancul de est”, a mai spus Fifor.

Acesta le-a explicat tinerilor studenţi că sunt cei care vor beneficia de noua tehnică de luptă pe care o cumpără Ministerul Apărării.


Foto: Mediafax

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.