Mihai Chirica: România nu-şi permite luxul de a bate cu pumnul în masă în faţa Parlamentului European

Loading...

Mihai Chirica a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că a urmărit cu tristeţe ce s-a întâmplat recent în Parlamentul European la discuţiile privind situaţia României, edilul ieşean afirmând că ţara noastră trebuie să-şi respecte angajamentele luate în faţa Uniunii Europene.

„România nu-şi poate prelua nicio sarcină suplimentară faţă de angajamentele pe care ni le-am asumat în momentul în care am devenit stat membru. Nu putem divaga pe lângă aceste angajamente. România nu-şi permite luxul de a bate cu pumnul în masă, în această manieră, în faţa Parlamentului European. De mai bine de doi ani ne degradăm prezenţa în Parlamentul European pe mâna noastră. Devenim necredibili şi nu mai putem fi un subiect de negociere“, a spus Mihai Chirica.

Primarul Iaşiului afirmă că “nu este posibil să aruncăm România într-un asemenea pericol, doar pentru că un grup restrâns de oameni cu interese personale folosesc o naţiune împotriva dorinţei acestei naţiuni“.

„Este strigător la cer şi va trebui să facem ceva“, a spus Chirica, el invocând şi varianta ieşirii în stradă în cazul în care se vor aplica sancţiuni la adresa României.

Citeste si:  Dragnea le cere „specialiștilor în politică externă” Iohannis și Meleșcanu să explice amenințarea lui Vladimir Putin față de țările care găzduiesc sisteme balistice americane

„În situaţia în care România va fi pusă din nou la zid, cu blocarea finanţărilor europene sau cu alte măsuri care vor viza o zonă de subdezvoltare evidentă, atunci nu o sută de mii, ci jumătate din România se va muta în Piaţa Victoriei. Nu ne permitem luxul unora de a ne certa cu toată lumea pentru nimic“, a afirmat Mihai Chirica.

Edilul ieşean consideră că intervenţia jandarmilor asupra demonstranţilor din Piaţa Victoria a fost un abuz şi că s-au folosit instituţii ale statului pentru a închide gura celor care exprimau lucruri corecte.

„Este adevărat că nu ne îndeplinim obligaţiile faţă de UE în ceea ce priveşte îndatoririle pe care pe avem. Este adevărat că minţim şi spunem că România vrea altceva, când ştim că suntem un stat ataşat de politica europeană. Este adevărat că fără fonduri europene România era o ţară bananieră datorită incompetenţei factorului politic. Fără UE şi NATO suntem expuşi şi vulnerabili. Este adevărat că suntem prost reprezentaţi atât în guvern, cât şi în Parlament“, a declarat primarul Iaşiului Mihai Chirica.

Citeste si:  Cresterea salariului minim, fara impact bugetar. Florin Citu acuza Comisia de Prognoza de subordonare politica fata de Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a cerut Comisiei Europene, miercuri, în plenul PE, să dea socoteală de ce în rapoartele MCV nu s-a scris despre protocoale şi încălcarea drepturilor omului în România. Ea a susţinut că ”milioane de români” s-au aflat sub monirotizarea serviciilor secrete şi că există hotărâri judecătoreşti care arată cum s-au falsificat probe sau cum erau santajaţi martorii pentru a obţine de la ei mărturii mincinoase.

„Nu am venit să dau socoteală, am venit pentru că vă preţuiesc şi vă respect. Cer acelaşi respect pentru poporul român. Pentru cine vrem să construim un sistem de justiţie viabil în România: pentru MCV, pentru politicieni? Nu, vrem să facem o justiţie independentă pentru cetăţeni. De la cetăţeni trebuie să înceapă orice discuţie”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  5. De ce poartă Nina colanţi?
  6. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  7. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  8. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express