Politica

Mihaela Miroiu, despre Rareș Bogdan: "Crede în libertate mult mai mult decât pot admite cei care vor doar rating. Crede că jurnalismul e jurnalism și politica e politică"

Loading...

Mihaela Miroiu, profesor universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a vorbit despre situația în care a fost pus jurnalistul Rareș Bogdan la Realitatea TV, unde patronul Cozmin Gușă a interzis accesul unor invitați în emisiunea Jocuri de Putere, ulterior blocând chiar și accesul moderatorului în propria emisiune. (Rareș Bogdan  – n.n.) nu crede, așa cum nu cred nici eu, că e admisibil ca mai toate televiziunile să devină televiziuni de partid. Cu atât mai puțin că e admisibil să devină partid”, a spus profesorul universitar.

Mihaela Miroiu a povestit, pe pagina sa de Facebook, cum decurgeau emisiunile Jocuri de Putere:

„Niciodată emisiunile mele cu Rareş Bogdan nu au fost ușoare. Construiam împreună o agendă tematică. Ne pregăteam fiecare pentru aceasta. Ceea ce vedeați dumneavoastră era un rezultat, nu și efortul. În timpul rezultatului mă simțeam foarte bine cu mine și cu interlocutorul meu fiindcă eram fiecare autentici în dorința noastră să facem un serviciu public culturii democratice. Rareș Bogdan își pregătește și își trăiește din plin fiecare emisiune. Aceasta îl face și fermecător și detestat. Îl face excesiv în implicare, dar îi dă deplină viață trăită în direct, fără prefăcătorii, fără contrafaceri”.

„Crede în libertate mult mai mult decât pot admite cei care vor doar rating. Crede că jurnalismul e jurnalism și politica e politică. Nu crede, așa cum nu cred nici eu, că e admisibil ca mai toate televiziunile să devină televiziuni de partid. Cu atât mai puțin că e admisibil să devină partid. În acest loc s-au despărțit cele două lumi: cea a jurnalistului care își respectă condiția și publicul, a invitaților și colaboratorilor săi, pe de-o parte și cea a postului care devine partid, pe de altă parte. Restul sunt amănunte de can-can”, a afirmat Mihaela Miroiu. 

„Sper ca acea primă lume să își găsească un loc prielnic sub soare. Succes, Rareș, oriunde te vor purta sorții!
PS. Nici eu nu am fost și nu voi merge la televiziuni de partid”, și-a încheiat profesorul universitar mesajul de susținere pentru jurnalist.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.