Merkel, apel despre drepturile femeilor în politică

Loading...

Cancelarul german Angela Merkel a lansat un apel pentru paritate în politică între bărbaţi şi femei, luni la Berlin, cu ocazia unei ceremonii ce a marcat 100 de ani de când femeile au câştigat dreptul de vot în Germania, informează dpa.

„Trebuie să căutăm noi căi în legătură cu aceasta”, a declarat Merkel, notând că actualul parlament german nu este un bun exemplu, cu o proporţie de femei de 30,9%.

În politică, la fel ca în afaceri, administraţie, ştiinţă şi cultură, „scopul trebuie să fie paritatea”, a subliniat ea.

Dar ea a remarcat de asemenea dificultăţile din cadrul sistemului actual de vot. „Ne gândim profund la asta”, a spus Merkel.

Exprimându-se în faţa lui Merkel, ministrul justiţiei Katarina Barley şi ministrul pentru femei Franziska Giffey au cerut la rândul lor ca femeile să fie mai bine reprezentate în Bundestag.

Jumătate din populaţie este formată din femei

„Cred că atunci când jumătate din populaţie este formată din femei, ar trebui ca şi cel mai înalt organism reprezentantiv din ţara noastră să fie format jumătate din femei”, a spus Giffey.

Citeste si:  Ioan Burculeţ, previziuni sumbre despre ce se va întâmpla în politică

Exprimându-se pentru ediţia duminicală a ziarului de mare tiraj Bild înaintea evenimentului, Barley a remarcat „marea de costume gri” din Bundesbank.

„Aceasta se va schimba doar printr-o nouă lege electorală”, a spus ea, sugerând ca listele de partid să alterneze între bărbaţi şi femei sau ca circumscripţiile să fie reprezentate de doi membri, un bărbat şi o femeie.

Verzii din opoziţie susţin o cotă fixă. „La o sută de ani după introducerea dreptului de vot pentru femei, un pas ca acesta este tardiv. Proporţia femeilor din parlament nu va creşte de la sine”, a declarat liderul partidului, Annalena Baerbock.

Dintre cei 67 de parlamentari ai Verzilor în parlament, 39 sunt femei, iar partidul are atât bărbaţi cât şi femei în posturile sale de conducere.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna