Melescanu si Ciamba ii raspund lui Juncker: Presedintia Consiliului UE nu e instrument de lupta politica interna

Loading...

Ministrul Afacerilor Externe si cel pentru Afaceri Europene, Teodor Melescanu si George Ciamba, au reactionat la declaratiile lui Jean-Claude Juncker, cei doi oficiali romani afirmand ca presedintia Consiliului UE este un proiect de anvergura europeana, nu instrument de lupta politica interna.

„In urma mesajelor publicate recent in mass-media referitoare la Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, reiteram sustinerea noastra constanta pentru dezvoltarea si consolidarea proiectului european.

Eforturile insitutionale angrenate in acest sens pe parcursul Presedintiei Romanei la Consiliul UE au fost si se mentin orientate catre acest scop comun, deopotriva din perspectiva viziunii politice externe, cat si din punct de vedere tehnic. Gestionarea Presedintiei Romanei la Consiliul UE este asumata pe deplin de catre Guvernul Romaniei, institutia nationala care are atributii in acest sens.

Stimularea solidaritatii si coeziunii Uniunii Europene reprezinta un proces continuu, un efort coordonat al tuturor actorilor relevati in acest context in plan European. Romania crede in solidaritate si credem ca toti ne dorim o Europa mai puternica”, se arata intr-o declaratie comuna a ministrilor Teodor Melescanu si George Ciamba.

Citeste si:  Actriţa Angelina Jolie ia în considerare intrarea în politică

Potrivit celor doi oficiali, Guvernul Romaniei a depus si continua sa depuna toate eforturile necesare pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a mandatului Presedintiei Romaniei la Consiliul UE.

„Intelegem responsabilitatea care ne revine in exercitarea unui asemenea mandat, precum si provocarile carora Uniunea Europeana trebuie sa le raspunda in acest moment important al evolutiei sale. Astfel, prin implicarea directa a Premierului Romaniei, intregul aparat guvernamental a derulat un proces intens de pregatire pe toate componentele, atat cele legate de substanta dosarelor, agendelor de lucru, calendarelor de reuniuni, cat si pregatirilor logistice.

Romania este pregatita din toate punctele de vedere sa duca la bun sfarsit acest deziderat, printr-un efort comun concentrat la nivel institutional si la nivelul societatii, in ansamblul ei, fapt recunoscut inclusiv de Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, in termeni clari si neechivoci cu prilejul intalnirii de la Bruxelles cu reprezentantii Executivului roman”, se mai arata in declaratia celor doi ministri.


Potrivit ministrilor Afaceror Externe si pentru Afaceri Europene, presedintia Consiliului Uniunii Europene este considerata un proiect strategic care trebuie sustinut indiferent de dezbaterile politice interne.
Citeste si:  Declarație explozivă în plin scandal politic. Ce i se pregătește lui Iohannis după ce a refuzat remanierea și numirea de miniștri

„Guvernul Romaniei este pregatit pentru gestionarea Presedintiei si a confirmat disponibilitatea pentru cooperare in plan intern fata de toate institutiile nationale, fara a exporta divergentele politice interne in plan extern. Guvernul Romaniei considera ca tema exercitarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania nu trebuie sa fie instrumentalizata politic pentru a ne asigura ca printr-un angajament comun putem aduce o reala contribuie proiectului european in urmatoarele sase luni. Ministrii Teodor Melescanu si George Ciamba au intarit faptul ca acest proiect nu reprezinta un instrument de lupta politica interna, ci un proiect de tara si european major”, mai sustin Melescanu si Ciamba.

Potrivit acestora, Romania „intelege perfect acest rol de mediator impartial”, precum si contextul complex in care isi va exercita mandatul, stadiul curent al lucrarilor si si-a fixat un nivel de ambitie realist in obtinerea de rezultate concrete in avansarea agendei europene pe durata mandatului.

In contextul in care Romania se pregateste sa preia presedintia semestriala a UE de la 1 ianuarie, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat ca se indoieste ca guvernul de la Bucuresti intelege pe deplin ce inseamna sa conduca blocul comunitar timp de sase luni.

Citeste si:  PNL şi PSD mizează pe vedete TV la alegerile europarlamentare. Condițiile lui Dragnea

Romania este „din punct de vedere tehnic foarte bine pregatita” pentru misiunea de sase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag.

„Dar cred ca guvernul de la Bucuresti nu a inteles pe deplin ce inseamna sa prezidezi tarile UE”, a adaugat el.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…