Mateusz Morawiecki, atac la Juncker și Timmermans

Loading...

Polonia nu este o ţară eurosceptică, ci dimpotrivă, ea este foarte proeuropeană, însă puţin ‘Bruxelles-sceptică’ din cauza reacţiilor instituţiilor europene şi ale unor oficiali europeni precum Juncker şi Timmermans, susține premierul polonez, Mateusz Morawiecki. 

Premierul critică reacțiile oficialilor UE faţă de unele politici naţionale. „Ei nu le înţeleg pe cele din est, reformele din justiţie promovate de guvernul de la Varşovia fiind doar un aspect al problemei, a declarat într-un interviu acordat postului CNN premierul polonez Mateusz Morawiecki. ‘Ţările din vestul Europei, care nu au trăit vremurile comuniste şi nici pe cele post-comuniste, nu înţeleg idiosincraziile şi diferitele lucruri ce se petrec în partea centrală a Europei, în Republica Cehă, în Ungaria, în Polonia, România, Bulgaria, Lituania, Letonia şi în alte câteva ţări. Şi acesta este lucrul pe care încercăm să-l explicăm, acela că Polonia este proeuropeană, dar puţin Bruxelles-sceptică’, a spus Morawiecki la CNN.

Acuze de imixtiune politică

Amintindu-i criticile formulate de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans – ce acuză guvernul polonez de imixtiune politică în funcţionarea sistemului judiciar, motiv pentru care Comisia Europeană a iniţiat procedura Articolului 7 din tratatul UE şi a trimis Polonia în faţa Curţii de Justiţie a UE – reporterul CNN l-a întrebat pe premierul Morawiecki dacă împărtăşeşte opinia exprimată de un membru al guvernului său, care a spus că Polonia este ‘pedepsită’ de UE pentru că nu este ‘ascultătoare’. În răspunsul său prim-ministrul polonez a susţinut că tensiunile guvernului conservator de la Varşovia cu Bruxellesul nu sunt provocate doar de divergenţele pe tema justiţiei, fiind vorba şi despre alte motive. ‘Am schimbat foarte multe. Am atacat mafiile TVA-ului şi un sistem fiscal fraudulos, care au existat până în 2016, iar acesta este unul dintre motive. Multora nu le convine acest lucru (…) Un alt motiv este că multora nu le convine să avem o politică independentă, că de exemplu nu acceptăm migraţia. Acesta a fost un mare motiv de dispută cu Comisia Europeană. Angela Merkel, cancelarul german, a spus că (…) toţi cei din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu puteţi veni în Europa. Noi am spus ‘nu’. Pentru că noi dorim să ne păstrăm cultura, dorim să ne păstrăm ţara, dar şi din raţiuni de securitate’, a explicat şeful executivului polonez.

Citeste si:  GABRIELA FIREA: Mă aşteptam la bărbăţie politică din partea lui Dragnea
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna