Marian Lupu: Introducerea „integrării europene“ în Constituţie ar securiza interesul politic şi economic al Moldovei

Loading...

Potrivit lui Lupu, sintagma de integrare europeană, odată ce se va regăsi în Constituţie, într-un mod determint va face ireversibil cursul european al Republicii Moldova. „Nu vorbesc de aderare, dar de integrare ca şi model de dezvoltare democratic, politic, social, economic”, a menţionat preşedintele fracţiunii PDM în Parlament la emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

 

Potrivit lui, sintagma de prioritate a integrării europene în calitate de normă constituţională nu va permite anumitor forţe în viitor să mişte Republica Moldova spre aderarea la Uniunea Euroasiatică. „Nu va putea pentru că va trebui să scoată din Constituţie obiectivul de integrare europeană şi după aceasta să meargă cu Uniunea Vamală, un lucru care este foarte şi foarte greu de făcut”, spune Marian Lupu.

 

Politicianul spune că Uniunea Euroasiatică înseamnă de fapt Uniunea Vamală, care este o construcţie din care dacă faci parte, eşti obligat să aplici politica de tarife vamale la import unică pentru toate ţările membre. „Din momentul în care Republica Moldova ar deveni membru la Uniunea Vamală, ţara noastră intră în incompatibilitate cu Acordul de Asociere şi cu Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Respectiv Republica Moldova ar fi nevoită să denunţe aceste acorduri cu UE”, a adăugat democratul.

Citeste si:  Scena politică românească are o nouă formațiune: Cătălin Ivan a lansat partidul ADN

 

Iniţiativa legislativă care prevede introducerea vectorului integrării europene în Constituţia Republicii Moldova a fost dezbătută în şedinţa de vineri, 12 octombrie, a Parlamentului, dar votul a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !
  8. Nouă cupluri de vedete pleacă în aventura vieții! ”Asia Express” revine la Antena 1, din 10 februarie!