Maria Grapini, răspuns de la Comisia Europeană

Loading...

Maria Grapini a adresat o întrebare cheie Comisiei Europene.

Maria Grapini a adresat o întrebare Comisiei Europene, în care a punctat problemele momentului. „În centrul politicii bazate pe tratate, coeziunea și agricultura sunt importante și esențiale pentru continuarea procesului de convergență în UE. Structura propusă pentru politica de coeziune ridică o serie de probleme semnificative. Din acest punct de vedere întreb Comisia cum justifică faptul că politica de coeziune nu se mai regăsește într-un subcapitol separat? Nu credeți că o astfel de abordare ar putea transmite un mesaj periculos de diminuare a importanței politicii de coeziune ca principal instrument de investiții la nivelul UE?”, a scris umanista CE.

Răspuns

În răspunsul transmis Mariei Grapini, Comisia Europeană își justifică decizia, susținând că a propus o arhitectură mai clară și mai simplă pentru cadrul financiar multianual (CFM), care permite o prezentare mai transparentă a bugetului UE, în conformitate cu prioritățile Uniunii.

Comisia a propus două capitole legate de politica de coeziune: „Dezvoltare regională și coeziune”, care încorporează Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), Fondul de coeziune (FC) și sprijinul pentru comunitatea cipriotă turcă și „Investiții în oameni, în coeziunea socială și în valori”, pentru a prezenta în mod coerent investițiile din bugetul UE care contribuie la obiectivele de coeziune socială, inclusiv investițiile în capitalul uman, în competențele și în tineretul Europei. Acest capitol include Fondul social european+ (FSE+), dar și programe-cheie precum Erasmus+. Comisia a propus un subplafon specific pentru „coeziunea economică, socială și teritorială”, care permite o identificare clară a resurselor politicii de coeziune în ansamblu. FEDR, Fondul de coeziune (FC) și componenta de gestiune partajată a FSE+ vor sprijini în comun obiectivele politicii de coeziune definite la articolul 103 din Propunerea de regulament de stabilire a unor dispoziții comune și vor contribui în continuare la acțiunile care vizează consolidarea coeziunii economice, sociale și teritoriale a UE. Mai mult, aceste fonduri, inclusiv componenta de gestiune partajată a FSE+, vor continua să ia forma unor pachete financiare naționale prealocate”, se arată în răspunsul transmis Mariei Grapini.

Citeste si:  TENSIUNEA politică se apropie de APOGEU și în GERMANIA! Au trecut vremurile când IMIGRANȚII erau PRIMIȚI cu BRAȚELE DESCHISE! Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

Astfel că, CE o asigură pe umanistă și implicit pe românii care așteptau vești în acest sens că abordarea propusă asigură o structură a CFM conformă cu prioritățile Uniunii, menținând în același timp o identificare clară a resurselor politicii de coeziune.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Mai este Simona Halep virgină?
  3. Home page
  4. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului
  7. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  8. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.