MAE susţine că nu sunt întrunite condiţiile pentru adoptarea unui raport critic la adresa Republicii Moldova

Loading...

MAE afirmă că România nu a considerat că sunt întrunite condiţiile pentru adoptarea unui raport critic în Consiliul Afaceri Externe la adresa R. Moldova. Reacţia vine după informaţii în spaţiul public potrivit cărora România ar fi blocat planurile adoptării unor concluzii privind R. Molodova în CAE.

Imaginea articolului MAE susţine că nu sunt întrunite condiţiile pentru adoptarea unui raport critic la adresa Republicii Moldova

MAE susţine că nu sunt întrunite condiţiile pentru adoptarea unui raport critic la adresa Republicii Moldova

„În legătură cu ştirile apărute în presă referitor la blocarea de către România a adoptării concluziilor privind Republica Moldova în Consiliul Afaceri Externe, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: România va continua să susţină parcursul european al Republicii Moldova şi să promoveze necesitatea implementării reformelor asumate în relaţia cu Uniunea Europeană. În acelaşi timp, în calitate de stat membru UE, România este deplin angajată în promovarea politicilor comune ale UE în relaţiile cu Republica Moldova, contribuind cu propria expertiză şi proiecte de asistenţă în procesul de consolidare a asocierii politice şi integrării economice dintre UE şi Republica Moldova, în conformitate cu angajamentele reciproce asumate prin Acordul de Asociere si Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (AA/DCFTA)”, arată reprezentanţii MAE, sâmbătă, într-un comunicat de presă.

Citeste si:  Deputat britanic: Timmermans să nu se implice în politica statelor estice

 

Ministerul de Externe adaugă că România susţine existenţa unui dialog constant între autorităţile Republicii Moldova şi Uniunea European pentru şi îndeplinirea angajamentelor Chişinăului în legătură cu reformele ţării.

„Considerăm că este foarte important ca Uniunea Europeană să promoveze în vecinătatea sa o politică echilibrată, coerentă şi pragmatică. România susţine desfăşurarea unui dialog constant şi substanţial între oficialii UE şi autorităţile Republicii Moldova, context în care sunt comunicate în mod direct poziţiile, aşteptările şi sprijinul UE pentru îndeplinirea angajamentelor Chişinăului şi în raport cu procesul de reforme. În acest sens, recent a avut loc la Bruxelles reuniunea Comitetului de Asociere UE – Republica Moldova, unde Uniunea Europeană a ridicat o serie de probleme şi a exprimat aşteptări, fiind discutate diverse soluţii pentru problemele de interes comun”, potrivit sursei citate.

MAE mai precizează că partea română a considerat că nu sunt întrunite condiţiile pentru adoptarea unor astfel de concluzii în Consiliul Afacerilor Externe.

„Chiar dacă există acord la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene asupra relaţiilor cu Republica Moldova, în identificarea celor mai eficiente modalităţi de acţiune pot apărea unele nuanţe de abordare în cadrul formatelor de lucru. De altfel, dezbateri de acest gen au loc permanent la nivelul Uniunii Europene şi pe toate temele de politică externă. În consecinţă, România a considerat că nu sunt întrunite toate condiţiile pentru adoptare de concluzii CAE la acest moment. Menţionăm că, pe lângă ţara noastră, şi alte state membre ale Uniunii Europene au exprimat reticenţă cu privire la oportunitatea concluziilor CAE. Reamintim că în tot acest proces este importantă comunicarea extinsă a beneficiilor pentru cetăţeni a procesului de reforme asociat AA/DCFTA”, conchide sursa menţionată.

Citeste si:  Ponta: Dragnea ori va candida la prezidențiale, ori va ajunge la pușcărie

Precizările MAE sunt făcute după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora o serie de concluzii critice la adresa Republicii Moldova urmau să fie adopate în Consiliului Afaceri Externe, un raport care semnala îngrijorări cu privire la cazuri de intimidare şi presiune raportate în Republica Moldova. Conform informaţiilor din spaţiul public, proiectul cerea, printre altele, autorităţilor din R. Moldova ca alegerile parlamentare din 2019 să respecte principiile democratice.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  8. Mai este Simona Halep virgină?