Lupta neputinței. Editorial de Ingrid Mocanu

Loading...

Undeva, prin anii , 60 doi mari psihologi americani puneau bazele conceptului de neputință învățată. Analizând societatea umană, aceștia au arătat că, deși ne naștem liberi, experiențele negative dobândite pe parcursul vieții au tendința de a ne conduce la diminuarea capacității de adaptare la stimuli aversivi. Mai pe înțeles, oamenii tind să se comporte neajutorat atunci când se găsesc în situații pe care nu le pot controla. Concluzia șocantă a acelui studiu, valabilă și astăzi, este că și atunci când condițiile neprielnice încetează a mai exista, oamenii nu știu cum să revină la normalitate, comportându-se în continuare de o manieră neputincioasă.

Alegerile parlamentare din 2016 s-au derulat în plină campanie a așa-zisei lupte anticorupție, fenomen ce îl vedem în ultima vreme a fi devoalat ca fiind o adevărată vendetă politică presărată din belșug cu abuzuri și răfuieli personale. De la procurori „paraditori” până la completuri de judecată nelegal constituite, justiția auto-închipuitelor zeițe ale dreptății, Slujirea și partenera sa de nădejde la Înalta Curte de Casație și Justiție, a lăsat deoparte balanța dreptății înlocuind-o cu o veritabilă flintă cu ghinioane. De ce ghinioane? Pentru că așa cum doar puțini au noroc în viață, de exemplu să își ia șase case din meditații în timp ce marea mulțime, din ghinion, se zbate în sărăcie, așa și în justiție doar cei „aleși” de Sistem au șansa să scape de închipuirile fantasmagorice ale luptătorilor anticorupți.

Citeste si:  Corupția - politică de stat

Din aceste timpuri, clasa politică ar fi trebuit să se trezească și să realizeze că lumii deceniului pierdut sub talpa Sistemului creat de regimul Băsescu nu i se poate opune decât un drum profund democratic, unul care să penalizeze abuzurile și să conștientizeze retragerea serviciilor din câmpul tactic al justiției înapoi în cazărmi. Or, ce vedem? Vedem că de mai bine de doi ani puterea legitim aleasă se retrage din fața unei mulțimi exaltate, pas cu pas, lăsând în urma sa pământul pârjolit al unei nații din ce în ce mai puțin guvernate. Vedem cum politicienii cred că, aruncând un oscior poporului flămând, le vor fi spălate păcatele neputinței de decenii și cred că asta le binecuvântează șirul următoarelor desfrânări, după cum și unii judecători cred că eliberarea unui amărât le va aduce iertarea pentru sutele de siluiri ale legii. Să încercăm să facem un exercițiu de memorie: își mai aduce cineva aminte de cel care era ministrul justiției în timpul Convenției Democrate? Nu-i așa că nu? Dar nu-i așa că își aduce aminte aproape toată lumea de cuvintele fostului președinte? Cuvintele neputinței: „m-au învins Serviciile”! Peste un timp nu ne vom aminti nici despre ministrul justiției zilelor noastre, căci Tudorel nu este altceva decât imaginea vie a unei înfrângeri anunțate: de această dată el este Sistemul și anunță doct că Securitatea ne-a călcat în picioare aleșii… prin intermediul și cu sprijinul lui.

Citeste si:  Trump: Sistemul bancar central, singura problema a SUA

Și toate aceste neputințe pentru că pe aleșii noștri, oricare ar fi ei, periodic îi înfrânge Sistemul de care, paradoxal, chiar ei aleg să se înconjoare și să îi cadă în genunchi. Să-i ascultăm deci încă un an strigând de zor: Sistemul a murit! Trăiască Sistemul!

Se fac angajari in 2019. Care sunt conditiile de indeplinit si ce salarii se acorda

Lupta neputinței. Editorial de Ingrid Mocanu 2

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Lupta neputinței. Editorial de Ingrid Mocanu 3
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  8. Mai este Simona Halep virgină?