Lovitură de teatru: condamnare de prin rang, șoc pe scena politică – Ingrid Mocanu acuză!

Loading...

Ingrid Mocanu: ”În loc să înfunde pușcăriile, acești indivizi continuă să distrugă destine … și politicienii să viseze negocieri”.

BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, deputata PSD Andreea Cosma a fost condamnată de completul de trei judecători de la ÎCCJ la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare pentru ”complicitate la abuz în serviciu” în dosarul „Ciuperceasca”. Decizia nu e definitivă, putând fi atacată cu apel.

Andreea Cosma, este fiica fostului președinte al CJ Prahova, unul dintre cei mai influenți baroni PSD, și sora lui Vlad Cosma, cel care a dezvăluit cazul scandalos al fabricării dosarelor la DNA Ploiești.

De asemenea, Andreea Cosma a scos la iveala condițiile în care a fost anchetată, procurorul implicându-se la nivel personal, făcând o adevărată pasiune, chiar o obsesie pentru frumoasa politiciană – care a cochetat la un moment dat și cu o carieră artistică.

Dar, tot DNA Ploieşti a trimis-o în judecată pe Andreea Cosma, pentru fapte comise în 2015, în acea vreme politiciana fiind notar. Decizia instanței este următoarea:

Citeste si:  VIDEO Iohannis, la recepția cu prilejul Zilei Naționale a României: Guvernanții și întreaga clasă politică trebuie să se ridice la înălțimea responsabilității istorice

 ”Condamnă pe inculpata Cosma Andreea (…) la pedeapsa de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b) Cod penal, pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu, care a produs consecinţe deosebit de grave (10.674.784 lei)”, se precizează în minuta magistraţilor de la Curtea Supremă.

Pe scurt, dosarul se referă la vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri ale cazărmii Ciuperceasca, intrată în activul Parcului Industrial Plopeni – după un schimb de terenuri cu MApN.

DNA acuză că Andrea Cosma, notar public la momentul comiterii faptelor, ar fi înstrăinat mai multe imobile al cazărmii fără a respecta dispoziţiile legale privind achiziţiile.

Totodată, procurorii acuză că vânzarea terenurilor la un preţ subevaluat la îndemnul preşedintelui CJ Prahova de la acea dată, Florin Serghei Anghel.

În acelaşi dosar, au fost condamnți fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Florin Anghel, la 4 ani închisoare şi fostul director al Parcului Industrial Plopeni, de asemenea la 4 ani.

Citeste si:  Probleme în PSD și în PNL după referendum. Cum s-ar fi răzbunat contestatarii lui Dragnea

”Andreea Cosma a fost condamnată la 4 ani de cuplul Francesca – Șelaru (în mod cert Grădinaru a fost opinia separată) pentru că a autentificat un contract cu preț sub valoarea din grila notarilor, deși a taxat la acea valoare – cică abuz în serviciu”, comentează Ingrid Mocanu. ”Orice notar a încheiat acest tip de contract și știe că poate fi penal”.

Cunoscuta juristă atrage atenția asupra similarității cu condamnarea ei tot la 4 ani pentru că ”nu am observat că nu știu ce rapoarte de evaluare nu ar fi fost bune (deși în cursul judecății s-a constatat că erau)”. Tot abuz în serviciu.

”Orice jurist știe că evaluatorul este independent și că nu îi poți impune opinia ta, nici măcar cenzura”, subliniază Ingrid Mocanu. ”Și că dacă expertul desemnat spune că nu e prejudiciu, atunci nu există abuz”.

Iar Ingrid Mocanu atrage atenția că această lipsă de decizie a PSD în speța controversatei noțiuni de ”abuz în serviciu” va duce, în final, la condamnarea șefului lor, Liviu Dragnea.

Citeste si:  Ion Iliescu, pentru Le Figaro: PSD trece prin cea mai grava criza politica

”Dragnea – abuz în serviciu că niște dudui nu se duceau la serviciu – va merge la pușcărie și el, dacă nu face nimic, chiar dacă intoxicările curg gârlă din nou și i se promit salvări miraculoase”, scrie Ingrid Mocanu. 

Orice om sănătos la cap ȘTIE că oameni nevinovați sunt condamnați de judecătorii de Sistem degeaba, spune Ingrid Mocanu, care consideră că ”Abuzul în serviciu este modalitatea perfectă” pentru ca persoane incomode să fie îndepărtate.

”Acum înțelegeți de ce Securitatea scoate necunoscători în stradă să nu dispară abuzul în serviciu? Le dispare instrumentul de paradeală”, atrage atenția jurista.

Iar concluzia este una dură, dar de luat aminte: ”În loc să înfunde pușcăriile, acești indivizi continuă să distrugă destine … și politicienii să viseze negocieri”.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Vrei sa faci Karaoke cu marile vedete? Afla aici cum poti deveni si tu vedeta
  8. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.