Liviu Dragnea, pe lista „noilor autocraţi“ din Est publicată de Washington Post. Liderul PSD, alături de Viktor Orban

Loading...

În timp ce politologii spun că prosperitatea şi creşterea economică ajută la susţinerea unei democraţii, graţie unei clase mijlocii care are grijă ca ţara să nu alunece spre autoritarism, guvernle statelor menţionate sunt o dovadă a faptului că „dividendele economice ale democraţiei sunt şi un instrument de consolidare a puterii” unor autocraţi.

„Banii îi ajută pe lideri să menţină populaţie fericită”, scriu jurnaliştii americani, care menţionează, în context, mărirea salariilor medicilor din România.

Despre Liviu Dragnea, „un om de afaceri prosper devenit politician”, aceştia reamintesc faptul că a fost condamnat în două rânduri pentru corupţie şi fraude electorale şi că guvernul său a înlăturat-o de la şefia DNA pe Laura Codruţa Kovesi.

În plus, mai spus jurnaliştii, reducerea la tăcere a organismelor implicate în lupta anticorupţie este o practică larg răspândită în regiune.

„Ai noştri au văzut că funcţionează în Polonia şi că funcţionează şi în Ungaria. Acum încearcă să facă la fel”, spune, în Washington Post, Elena Calistru de la Funky Citizens.

Citeste si:  Giorgiana Hosu - noul procuror sef adjunct al DIICOT - Politica - Ziarul BURSA

Şi mulţi români nu par să fie deranjaţi de asta, adaugă publicaţia americană, prezentând cazul unui chirurg care, după mărirea salariilor medicilor, câştigă mult mai şi şi-a permis un apartament nou.

Articolul despre România se încheie cu o întâmplare din viaţa chirurgului Vladimir Ciubotaru, susţinător înfocat al PSD. „Chirurgul şi soţia sa au avut, recent, prieteni invitaţi la cină, în noul apartament. Apoi a venit vorba despre politică, Ciubotaru susţinând că procurorii care fac exces de zel sunt adevărata ameninţare la adresa democraţiei româneşti, nu politicienii din partidul aflat la putere. Oaspeţii au plecat înainte de felul întâi”.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Home page
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  6. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  7. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice
  8. Cele mai provocatoare ţinute de la VIVA! Party 2019. Vedetele s-au întrecut în ţinute fabuloase