Liviu Dragnea, atac la adresa multinaţionalelor: bănci, hipermarketuri, companii de telefonie, de gaze: România nu e stat fără câini!

Loading...


Liviu Dragnea a lansat la Consiliul Naţional o serie de atacuri în cascadă la adresa multinaționalelor, companiilor din energie, telefonie și a băncilor, vorbind, din nou, despre introducerea unui impozit pe cifra de afaceri.

„E nevoie de un Guvern, de o coaliție, care să le spună atât băncilor, cât și multinaționalelor din România, că și această țară are dreptul să ceară ca din profiturile uriașe pe care le fac aici, taxele să le plătească aici, nu în paradisuri fiscale sau în țările de origine, că banii îi fac aici, în România, cu români. (…) Eu le spun tuturor acestora că România nu e stat fără câini. Nu putem sta ca momâile să vedem cum ni se iau resursele (…) Eu cred că guvernul condus de dna Viorica Dăncilă nu mai trebuie să tolereze un asemenea comportament și de aici, de la tribuna Consiliului Național, vă cer să interveniți de urgență. Adică, în domeniile despre care am vorbit până acum, în energie, în gaze, în justiție, la jocurile de noroc, acum e impozit pe profit, dar ei n-au profit, uitați-vă la cifra de afaceri, totuși”, a spus Dragnea.

Citeste si:  Reacţii dure din PSD, după ce Orban a numit-o pe Dăncilă „tăntică incultă, analfabetă" - Fifor: Un individ de joasă speţă/Intotero: Ieşire tristă şi îngrijorătoare/Dan Nica: Trădează neputinţă politică/Zoană: Vocabular grobian; să ceară scuze

„Cum să crezi în onestitatea unui mare lanț de hipermarketuri, care cu afaceri de miliarde declară profit de 0,5%. Te gândești, se chinuie de atâția ani de zile în țara asta și doar 0,5% profit? Și afli apoi că cumpără sticla de suc, nu din România unde se produce cu 0,9 lei, cumpără dintr-un paradis fiscal cu 2,20 lei și-l vinde cu 2,70. Dacă l-ar cumpăra cu 0,90 din România și l-ar vinde cu 2,70, proofitul s-ar impozita aici. (…) O multinațională din Energie, afaceri grele, are profit de 0,8 la mie, gânditi-vă cum se chinuie acești oameni, la afaceri de miliarde de euro la profit de 0,8 la mie. O fimă mare de telefonie, cu epoleți, afaceri între 3 și 4 miliarde, profitul raportat, uriaș, 1.500 de lei. Eu le spun tuturor acestora că România nu e stat fără câini. Nu puten sta ca momâile să vedem cum ni se iau resursele (…) Să vorbim despre prețul la gaz, gazele din subsolul României. Înțeleg că sub pretextul liberalizării, companiile din energie și al gazelor naturale intenționează să declanșeze alte creșteri de prețuri. Gazele sunt tot acolo, se extrag tot de acolo. (…) Nu vreau să le naționalizăm, vreau să instituim regulile corecte, cinstite. Eu cred că guvernul condus de dna Viorica Dăncilă nu mai trebuie să tolereze un asemenea comportament și de aici, de la tribuna Consiliului Național, vă cer să interveniți de urgență. Adică, în domeniile despre care am vorbit până acum, în energie, în gaze, în justiție, la jocurile de noroc, acum e impozit pe profit, dar ei n-au profit, uitați-vă la cifra de afaceri, totuși. De la sistemul bancar, țările așteaptă să facă profit, dar să facă profit sprijinind economia. Eu zic că Guvernul ar trebui să ia măsuri serioase în ceea ce privește lăcomia bancară și evolutia ROBOR. Pentru că noi suntem în situația în care noi ne uităm cu toții, ca un popor blând, cum se joacă marile bănci între ele și stabiliesc ele dobânda pe care trebuie să o plătească românul. (…) Sistemul bancar nu sprijină economia. Avem cele mai mari diferențe între dobânzile la credite și depozite. (…) ”.
 

Citeste si:  Cu șefii USR-PLUS vedete în platourile Antenei 3, Andrei Caramitru îndeamnă la boicotul televiziunii lui Dan Voiculescu
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Brigitte Năstase, eliminată din Ferma! Vedeta a pierdut duelul cu Otniela
  8. HOROSCOP CHINEZESC 2019 Dragnea, Iohannis și Tăriceanu