Lev Ponomarev, militant pentru drepturile omului: FSB, fostul KGB, este principalul actor politic în Rusia

Loading...

Lev Ponomarev, militant pentru drepturile omului: FSB, fostul KGB, este principalul actor politic în Rusia 1
Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) a devenit ”principalul actor politic” în Rusia, lucru care s-ar putea întoarce împotriva Kremlinului, apreciază Lev Ponomarev, în vârstă de 77 de ani, unul din militanţii pentru drepturile omului cei mai cunoscuţi în Rusia, ieşit recent din închisoare după executarea unei pedepse de 16 zile de detenţie pentru un apel la o manifestaţie neautorizată, informează EFE citat de Agerpres.
”Preşedintele Vladimir Putin a dat libertate de acţiune FSB pentru a contracara opoziţia. Putin consideră că aşa îşi va păstra puterea. Crede că va reuşi să zdrobească opoziţia şi să reducă la tăcere poporul pentru o lungă perioadă de timp”, a declarat Ponomarev pentru EFE într-un interviu acordat în biroul mişcării ”Pentru drepturile omului”.

Ponomarev crede că aceasta este ”o linie periculoasă” pentru Kremlin, în contextul în care, de la căderea URSS, s-au născut două generaţii de ruşi pe care îi interesează tot mai mult politica şi sunt tot mai bine informaţi. Militantul rus se teme de ”un război civil” dacă FSB va continua să aibă mână liberă pentru a tortura şi reprima, utilizând aceleaşi metode ca organele de securitate ale statului sovietic în timpul epurărilor staliniste.

Citeste si:  Dancila imparte sedinta de guvern in doua. Ii va cere lui Iohannis sa plece?

”Chiar acum se poartă un război deschis între FSB şi activiştii pentru drepturile omului”, insistă Ponomarev, care acuză FSB că a torturat cu electroşocuri tineri implicaţi în două cazuri de extremism despre care el spune că au fost fabricate.

Ponomarev a declarat că el, împreună cu alţi activişti, i-au trimis o scrisoare deschisă lui Putin pentru a rezolva dilema: fie FSB este serviciul de securitate al unei ţări democratice, fie al unei ţări totalitare care se ghidează după aceleaşi principii ca ale KGB.

Totuşi, Ponomarev nu crede că Rusia s-a transformat deja într-o ţară totalitară precum Coreea de Nord, ci mai degrabă într-o ”autocraţie latino-americană” – ce-i drept, una care deţine arme nucleare şi este ”foarte periculoasă” pentru omenire -, motiv pentru care militantul rus pledează pentru a nu tăia toate căile de dialog cu puterea rusă.

Ponomarev crede că, de la ”revoluţia” care a dus la căderea URSS, în care ţara a făcut ”un mare pas înainte” şi s-a transformat într-un stat democratic, Rusia a trăit o involuţie care în opinia sa nu este totuşi ireversibilă. ”Este o chestiune de ciclicitate. Am făcut doi paşi în faţă, iar acum cu Putin facem un pas înapoi. Dar mai devreme sau mai târziu vom fi parte a familiei democraţiilor europene. Sper doar ca acest lucru să se întâmple fără cataclisme”, a apreciat el.

Citeste si:  ROEXIT. Cioloș: Nimeni nu a mandatat PSD, pe Dragnea și pe ALDE să provoace retragerea țării noastre din UE
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…