Politica

Legea spalarii banilor, contestata la CCR – Politica – Ziarul BURSA

Loading...

     PNL i USR au atacat la Curtea Constituional legea privind combaterea splrii banilor. Reprezentanii celor dou partide au afirmat, ieri, c legea care trebuie s transpun a patra directiv european privind prevenirea i combaterea splrii banilor a ajuns subiect de reglare de conturi cu organizaiile neguvernamentale care critic politica i aciunile coaliiei de guvernare PSD-ALDE.
     Raluca Turcan, liderul grupului PNL din Camera Deputailor, a declarat: „n stilul caracteristic, preedintele Camerei Deputailor i preedinte al PSD, Liviu Dragnea, a luat o directiv european i s-a gndit s o foloseasc n reglarea de conturi, de data aceasta cu organizaiile nonguvernamentale. Cu alte cuvinte, o directiv care a fost publicat la nivel european n 2015, pe care ar fi putut s o preia pe rnd mai multe guverne i majoriti parlamentare s o transpun n Parlament, a fost acum mbriat de majoritatea PSDragnea n Camera Deputailor pentru a interzice, a bloca funcionarea organizaiilor care desfoar activiti n interes public, n interes social i a dezarma, de asemenea, persoanele vulnerabile social s apeleze la organizaii nonguvernamentale”.
     Turcan a mai spus c PNL i USR au sesizat CCR doar n baza a ase articole care ncalc patru articole constituionale i a procedurii prin care a fost votat actul normativ. Referitor la procedur, Raluca Turcan a acuzat votarea de dou ori a proiectului de lege n cadrul aceleiai edine de plen, deoarece la prima votare, legea ntrunise doar 163 de voturi din cele 165 necesare pentru a fi adoptat.
     Deputatul USR Stelian Ion a afirmat c atacul PSD la democraie se realizeaz pe mai multe planuri: „Unul este justiia i este evident pentru toat lumea, altul este atacul mpotriva jurnalitilor sau mpotriva libertii de exprimare i am vzut i aciuni de descurajare a acestor activiti. De asemenea, o a treia categorie de activiti ndreptate mpotriva democraiei este aceasta prin care au ncercat s transpun n legea de implementare a directivei referitoare la splarea banilor n sensul de a impune asociaiilor i fundaiilor nite obligaii exorbitante care ar putea servi foarte clar la a se transforma ntr-un instrument de lupt mpotriva acestor asociaii i fundaii. Dac le impui acestor asociaii, i sunt foarte multe i PSD vizeaz mai ales asociaiile i fundaiile care ndrznesc s critice PSD, s critice politica guvernamental, dac i pui unei astfel de asociaii condiii sub sanciunea unor amenzi de milioane de lei, evident c le blochezi activitatea”.
     Camera Deputailor a adoptat sptmna trecut proiectul legii combaterii splrii banilor, dup ce votul a fost reluat. Iniial, proiectul a fost respins cu 163 de voturi „pentru” din cele 165 necesare, dar, la solicitarea liderului deputailor PSD, Daniel Suciu, votul a fost reluat i s-au nregistrat 170 de voturi „pentru” i 70 „mpotriv”, proiectul fiind adoptat. 

 

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.