Legea spalarii banilor, contestata la CCR – Politica – Ziarul BURSA

Loading...

     PNL i USR au atacat la Curtea Constituional legea privind combaterea splrii banilor. Reprezentanii celor dou partide au afirmat, ieri, c legea care trebuie s transpun a patra directiv european privind prevenirea i combaterea splrii banilor a ajuns subiect de reglare de conturi cu organizaiile neguvernamentale care critic politica i aciunile coaliiei de guvernare PSD-ALDE.
     Raluca Turcan, liderul grupului PNL din Camera Deputailor, a declarat: „n stilul caracteristic, preedintele Camerei Deputailor i preedinte al PSD, Liviu Dragnea, a luat o directiv european i s-a gndit s o foloseasc n reglarea de conturi, de data aceasta cu organizaiile nonguvernamentale. Cu alte cuvinte, o directiv care a fost publicat la nivel european n 2015, pe care ar fi putut s o preia pe rnd mai multe guverne i majoriti parlamentare s o transpun n Parlament, a fost acum mbriat de majoritatea PSDragnea n Camera Deputailor pentru a interzice, a bloca funcionarea organizaiilor care desfoar activiti n interes public, n interes social i a dezarma, de asemenea, persoanele vulnerabile social s apeleze la organizaii nonguvernamentale”.
     Turcan a mai spus c PNL i USR au sesizat CCR doar n baza a ase articole care ncalc patru articole constituionale i a procedurii prin care a fost votat actul normativ. Referitor la procedur, Raluca Turcan a acuzat votarea de dou ori a proiectului de lege n cadrul aceleiai edine de plen, deoarece la prima votare, legea ntrunise doar 163 de voturi din cele 165 necesare pentru a fi adoptat.
     Deputatul USR Stelian Ion a afirmat c atacul PSD la democraie se realizeaz pe mai multe planuri: „Unul este justiia i este evident pentru toat lumea, altul este atacul mpotriva jurnalitilor sau mpotriva libertii de exprimare i am vzut i aciuni de descurajare a acestor activiti. De asemenea, o a treia categorie de activiti ndreptate mpotriva democraiei este aceasta prin care au ncercat s transpun n legea de implementare a directivei referitoare la splarea banilor n sensul de a impune asociaiilor i fundaiilor nite obligaii exorbitante care ar putea servi foarte clar la a se transforma ntr-un instrument de lupt mpotriva acestor asociaii i fundaii. Dac le impui acestor asociaii, i sunt foarte multe i PSD vizeaz mai ales asociaiile i fundaiile care ndrznesc s critice PSD, s critice politica guvernamental, dac i pui unei astfel de asociaii condiii sub sanciunea unor amenzi de milioane de lei, evident c le blochezi activitatea”.
     Camera Deputailor a adoptat sptmna trecut proiectul legii combaterii splrii banilor, dup ce votul a fost reluat. Iniial, proiectul a fost respins cu 163 de voturi „pentru” din cele 165 necesare, dar, la solicitarea liderului deputailor PSD, Daniel Suciu, votul a fost reluat i s-au nregistrat 170 de voturi „pentru” i 70 „mpotriv”, proiectul fiind adoptat. 

Citeste si:  DRAGNEA ȘI O JURNALISTĂ... Subiect viral în politica din România. Breaking news

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  5. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  6. Home page
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator