Legea privind realizarea Autostrazii Iasi – Targu Mures, adoptata de Parlament – Politica – Ziarul BURSA

Loading...

Legea privind realizarea Autostr” title_b=””> m

     Legea privind realizarea Auostrzii Unirii, Iai – Trgu Mure, a fost adoptat astzi de plenul Camerei Deputailor. Autostrada ar urma s fie construit din bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.
     Legea a fost adoptat cu 261 de voturi „pentru”, dou voturi „mpotriv” i cinci abineri.
     Proiectul de lege a fost iniiat n luna mai a anului trecut de un grup de 71 de parlamentari de la toate partidele politice, cu excepia ALDE, informeaz News.ro.
     Vicepreedintele ALDE, Varujan Vosganian, a spus n plenul Camerei Deputailor c parlamentarii ALDE din Moldova nu vor vota bugetul pe 2019 dac n el nu e inclus Autostrada Unirii.
     „Nu fac ameninri, dar pentru parlamentarii ALDE din Moldova prezena acestui obiectiv n legea bugetului este o condiie obligatorie ca noi s votm legea bugetului pe 2019”, a declarat miercuri Vosganian.
     El a afirmat c n ultima vreme, Guvernul a nceput s aib o alt unitate de msur: kilometrul de autostrad.
     „Prezenta lege aprob executarea obiectivului de investiii Autostrada Iai – Trgu Mure, denumit n continuare Autostrada Unirii. Obiectivul de investiii Autostrada Unirii se finaneaz de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, n limita sumelor aprobate anual cu aceast destinaie, din credite externe i din fonduri europene disponibile n cadrul exerciiului financiar multianual 2014-2020”, se arat n lege.
     Ministerul Transporturilor este desemnat drept coordonator al proiectului de investiii. Termenul de finalizare ar fi de patru ani de la intrarea n vigoare a legii.
     Iniiatorii legii critic ntrzierile Guvernului, care i propunea ca abia n 2021 s nceap realizarea studiilor de fezabilitate pentru aceast autostrad.
     „Cuantificm zece ani de studii i zeci de milioane de euro cheltuite pe studii de fezabilitate, studii care zac neatinse prin sertare. Orict de mult are nevoie Romnia de o autostrad de legtur ntre Moldova i Transilvania, aciunile Guvernului denot o total lips de strategie i direcie”, se arat n expunerea de motive.
     Legea a trecut de prima camer, Senatul, fiind adoptat tacit n decembrie anul trecut. Camera Deputailor este for decizional.
     Preedintele Klaus Iohannis a avut la sfritul lunii trecute o ntlnire cu o delegaie a asociaiilor „Moldova Vrea Autostrad”, „mpreun pentru A8” i „Pro Infrastructura”. El spunea atunci c, n pofida susinerii Comisiei Europene i a disponibilitii fondurilor europene, nu exist voin la nivel guvernamental pentru autostrada Trgu Mure-Iai-Ungheni.
     Reprezentanii celor trei asociaii i-au nmnat atunci preedintelui Romniei un memoriu cu privire la autostrzile Moldovei, document care cuprinde parcursul aciunilor societii civile, corespondena cu autoritile responsabile, dar i aspecte de ordin istoric, tehnic, economic, geostrategic i social. 

 


 
Trimite prerea ta.

Nume (maxim 50 caractere)

E-mail (optional)

Titlu (maxim 50 caractere)

Mesaj

 

REGULAMENTUL MESAJELOR

Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmai c ai citit regulamentul de mai sus i c v asumai prevederile sale !


1.  fără titlu

    (mesaj trimis de anonim n data de 07.11.2018, ora 14:57)  

 În fine, o șosea care va face mult mai ușoară invazia României dinspre Est! La mai mare!:)))


Legea privind realizarea Autostrazii Iasi - Targu Mures, adoptata de Parlament - Politica - Ziarul BURSA 1
 
2.  Se putea altfel?

    (mesaj trimis de Lidia n data de 07.11.2018, ora 17:00)  

 Rămâi perplex la așa decizie! Ne roagă Corina Crețu sa depunem proiecte pt autostrăzi și noi, nu si nu,sic, facem autostradă cu banii din împrumuturi. Ori, se apropie alegerile și psd are nevoie de bani, iar fondurile europene nu pot fi spaguite .Nu gasesc logica acestei decizii.


Legea privind realizarea Autostrazii Iasi - Targu Mures, adoptata de Parlament - Politica - Ziarul BURSA 1
 
3.  POPULISME

    (mesaj trimis de zaza n data de 07.11.2018, ora 18:04)  

 .. Nu era necesar de nicio aprobare in Senat…Era necesar doar de cuprinderea acestui obiectiv de investitii in Proiectul de Buget pentru ani urmatori
 
 
 
 
 
 
 …Nu era necesar de nicio aprobare de Senat. Era necesar doar de cuprinderea ca obiectiv de investitii in Bugetul anilor urmatori. Corina Cretu roaga Guvernul sa vina cu proiecte…sa urgenteze Studiile de Fezabilitate etc.Ce sa vezi si o alta excrocerie „a la Alde” Dupa ce nu a participat la initierea acestui proiect…..acum vine Vosganian si se da „mare” ca parlamentari din Moldova nu vor vota Bugetul pe 2019..daca nu e cuprins si acest obiectiv de investitii..( cat tupeu…)
 
 .


Legea privind realizarea Autostrazii Iasi - Targu Mures, adoptata de Parlament - Politica - Ziarul BURSA 1
 
Join the LARGEST XXX Cam Site
Citeste si:  Klaus Iohannis nu mai vrea penali în politica românească
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  7. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’
  8. Tratamente naturale foarte eficiente pentru arsuri