Lazăr revocare. Procurori, reacție: Influenţă politică excesivă

Loading...

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna consideră că declanşarea de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a procedurii de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr, denotă o „influenţă politică excesivă” şi cer abandonarea acestui demers.

Aceştia şi-au exprimat susţinerea pentru Augustin Lazăr, împărtăşind astfel poziţia Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, care îi cer lui Toader să abandoneze procedura de revocare.

Adunarea generală a procurorilor în unanimitate a hotărât faptul că desfăşurarea unei proceduri de revocare cu nesocotirea rolului Consiliului Superior al Magistraturii, al cărui aviz are caracter consultativ şi fără a oferi un drept la apărare procurorului supus revocării nu ţine seama nici de Rapoartele Comisiei Europene din cadrul MCV, nici de Criteriile de la Copenhaga, procurorii de rang înalt fiind trecuţi practic sub controlul exhaustiv şi nelimitat al ministrului Justiţiei, fiind desconsiderat rolul Consiliului Superior al Magistraturii în gestionarea carierei acestor magistraţi.

Cât timp un procuror-şef poate fi revocat la aprecierea discreţionară a unui om politic, fie el şi ministru al justiţiei, nu mai poate fi vorba de vreo independenţă, fiind creată o influenţă politică excesivă„, se arată în comunicatul de presă, semnat de purtătorul de cuvânt al Parchetului de le lângă Tribunalul Covasna, Simona Ştefăniu.

Citeste si:  Bloomberg: Principalele crize politice care ar putea izbucni în 2019/ Din ce ţări vin pericolele
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !
  8. Nouă cupluri de vedete pleacă în aventura vieții! ”Asia Express” revine la Antena 1, din 10 februarie!