Klaus Iohannis nu mai vrea penali în politica românească

Loading...

„Este evident că ceea ce vedem în ziua de astăzi în circul politic se datorează şi faptului că s-a pus cam rar problema valorilor şi cam rar problema integrităţii în ultimii 30 de ani şi ne dăm seama acum că s-a greşit profund. O societate este exact atât de bună cât este sistemul său educaţional. Dacă vrem altceva, eu vreau altceva… Eu m-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti. Dacă vrem altceva, trebuie să acţionăm. (…) Fără valori, nu ai valoare. Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grijă”, a spus Iohannis, la lansarea rezultatelor proiectului „România Educată”.

El a subliniat că „lucrurile sunt aşa pentru că au fost lăsate la voia întâmplării”.

„Fiecare şi-a ales valorile din vecinătate, din familie, din politică şi sunt convins că putem mai bine. Dacă nu aş fi convins că putem mai mult de atât nu aş sta aici şi nu aş prezenta acest program”, a arătat Iohannis.

Iohannis, despre tentativa de revocare a lui Dragnea de la şefia Camerei: „Nu am avut o implicare, dar ideea nu e rea. O să mă gândesc la asta!”

Preşedintele a ţinut să precizeze că nu a avut legătură cu încercarea Opoziţiei de a-l revoca pe Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar a spus că demersul merit reluat şi a exprimat speranţa că Opoziţia va reuşi.

Citeste si:  Victor Boștinaru, eurodeputat PSD, despre CEx și moțiunea de cenzură: se mai întâmplă și alte lucruri în jurul nostru - PSnews

„Nu am avut timp de aşa ceva, dar încercarea merită reluată şi sper că Opoziţia va reuşi”, a spus preşedintele, întrebat dacă a avut vreo legătură cu încercarea de revocare a lui Liviu Dragnea.

Despre acuzaţiile că ar fi încercat să-l contacteze miercuri telefonic pe vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache pentru a pune presiune, şeful statului a afirmat: „Haideţi, lăsaţi-mă cu prostii din astea, nişte poveşti inventate!”.

El a reiterat că nu a avut nicio implicare în propunerea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor. „Nu, nu am avut o implicare, dar ideea nu e rea. O să mă gândesc la asta”, a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că Opoziţia va susţine o moţiune de cenzură, adăugând totodată că acesta nu este atributul său. „Opoziţia trebuie să susţină o moţiune de cenzură şi sper să o facă”, a spus el.

În ceea ce privește numirea celor doi miniştri, Iohannis a anunţat că nu a terminat analiza. „Acest PSD nu este capabil să genereze un guvern performant!”, a adăugat președintele.

Citeste si:  Undă verde pentru parteneriatul strategic dintre România şi Franţa. Ce au semnat Iohannis şi Macron

În acest context, Iohannis a declarat că remanierile din ultima perioadă nu au fost făcute pentru o mai bună guvernare, ci „de ochii lumii”.

„Avem guvernare după guvernare PSD-istă slabă, foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiţi, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă prin aceste veşnice schimbări să creeze impresia că se îmbunătăţeşte guvernarea. Au intrat într-un fel de circ. Nu acesta este scopul remanierilor şi nu acesta este scopul guvernării. Nu sunt de acord să se continue în acest circ. (…) Aşadar, prima concluzie este că aceste remanieri nu sunt făcute pentru o mai bună guvernare, ci de ochii lumii. Aşa nu se poate şi nu voi fi de acord să se continue”, a afirmat şeful statului.

Foto: Sorin Cioponea


Citește și… 14 ani de la moartea lui Teo Peter. Adrian Ordean are amintiri groaznice: chemat să ia ce-a rămas, într-o pungă!


 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Mai este Simona Halep virgină?
  3. Home page
  4. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului
  7. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  8. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.