Klaus IOHANNIS ÎL ABUZEAZĂ pe Liviu DRAGNEA! Cum va arăta anul electoral 2019. Editorial de Dan Andronic

Loading...

Am intrat în anul electoral 2019. În care vom avea două rânduri de alegeri. Europarlamentare și prezidențiale. De ceva vreme asistăm la o situație de haos, în care conflictele de natură constituțională se împletesc cu cele de natură verbală, iar mașinațiunile politice cu haosul organizat din zona instituțională. România începe să aibă o politică de tip sud-american, în care contează mai mult sprijinul partenerilor externi, decât stabilitatea și predictibilitatea politicilor sale.

Cred că s-au pierdut momente importante, cu negocieri pe sub masă, stupide. Astfel încât în 2019 vom deconta eșecul unei întregi perioade de abuzuri, de protocoale secrete, de înțelegeri subterane și aranjamente făcute peste granițe, dar nu în modul în care și-ar dori o parte însemnată a populației. Ci exact invers. Ca să fiu mai exact, 2019 nu va fi Anul Reconstrucției, așa cum 2018 nu a fost nici pe departe Anul Marii Uniri.

Ce se va întâmpla în 2019? După părerea mea, Klaus Iohannis va continua să forțeze limitele politice, să îl hărțuiască și chiar să îl abuzeze pe Liviu Dragnea. Dacă putem califica astfel slalomul pe care președintele României s-a decis să-l facă prin hățișul legislativ și constituțional, dând o interpretare proprie unor decizii care până mai ieri păreau o banalitate. O va face în același stil, pas cu pas, rumenindu-l pe toate părțile, ca pe un pui la rotisor, folosind același ton sarcastic, în care ritmul este dictat de interesele sale.

Citeste si:  Igor Munteanu//Despre politici de bunăstare într-un stat falimentar — Cotidianul

Nu este neapărat un lucru rău pentru liderul PSD. După părerea mea, Liviu Dragnea se va lăsa abuzat în continuare, pentru că asta va însemna pentru el un statut special, de partener al Președintelui Iohannis. Chiar dacă nu va însemna că va fi partener de dialog. Paradoxal, concentrarea strategiei Cotroceniului pe Liviu Dragnea îi va asigura acestuia supraviețuirea în fruntea PSD. După cum, pentru ca paradoxul să fie simetric, Klaus Iohannis va câștiga al doilea mandat de președinte al României fără nici o emoție, datorită păstrării lui Liviu Dragnea în fruntea PSD și a unei candidaturi în alegerile de la finalul anului.

Nu e ceva nou în politica românească, iar ziariștii mai bătrâni, așa ca mine, își aduc aminte cum pentru a fi asigurat al doilea mandat al lui Ion Iliescu, din 2000, s-au pus la lucru niște forțe importante. Obiectivul a fost atins datorită scindării Dreptei.

În acel an, strategii din umbra PDSR, au făcut eforturi să obțină confirmarea a două candidaturi cu potențial de turul doi, cea a lui Mugur Isărescu din partea CDR și cea a lui Theodor Stolojan din partea PNL. Au obținut astfel o confruntare în turul doi între Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor, în care nu s-a pus nici un moment problema câștigătorului, ci doar a scorului. Astfel, a ajuns Ion Iliescu să fie susținut de intelectualii din Grupul 22, de toată presa și ambasadele, obținând 66 la sută din voturi.

Citeste si:  Politic show: Toader: Cultura eliberează, pregătește deținuții pentru reintegrarea socială; Ponta îl susține pe Iohannis, după ce a refuzat-o pe Adina Florea la conducerea DNA; O prostie cât casa într-una din Legile Justiţiei

Vorbim de istoria politică de acum 20 de ani. Rămâne doar un exercițiu de imaginație, un scenariu de istorie contrafactuală ca să ne închipuim care ar fi fost rezultatul unor alegeri între Ion Iliescu și Mugur Isărescu, cu guvernatorul BNR devenit președintele României, cu un CDR revigorat…

Citește mai departe …

Orban a creat ISTERIE! Prețurile la gaz și energie electrică vor CREȘTE

Klaus IOHANNIS ÎL ABUZEAZĂ pe Liviu DRAGNEA! Cum va arăta anul electoral  2019. Editorial de Dan Andronic 2 Klaus IOHANNIS ÎL ABUZEAZĂ pe Liviu DRAGNEA! Cum va arăta anul electoral  2019. Editorial de Dan Andronic 3
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Home page
  4. Se castiga bani pe YouTube ?
  5. Anda Ruga beata crita in club
  6. De ce poartă Nina colanţi?
  7. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  8. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis