Klaus Iohannis a făcut o mutare importantă în războiul purtat cu guvernul

Loading...

Președintele Klaus Iohannis a făcut marți o mutare importantă în războiul purtat cu guvernul.

Preşedintele României a anunţat că va merge la toate şedinţele cabinetului după ce s-a vorbit tot mai des despre pregătirea ordonanţelor de urgenţă pentru amnistie şi graţiere. „Vă vom invita, dacă vă considerăm necesară prezenţa”, i-a răspuns însă, Viorica Dăncilă, care îi aminteşte lui Klaus Iohannis, citând din Constituţie, că poate fi prezent la şedinţe, doar în anumite condiţii.

Pentru că nu a primit niciun răspuns oficial la scrisoarea prin care-i cerea Vioricai Dăncilaă ordinea de zi a şedinţelor de guvern cu 24 de ore înainte de întrunirea Executivului, Klaus Iohannis a făcut un anunţ.

Klaus Iohannis: „Am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare. Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de guvern”

Klaus Iohannis a făcut o mutare importantă în războiul purtat cu guvernul 1

Pro TV

Aşa cum au cerut liderii PSD, Guvernul ar pregăti până la finalul anului o ordonanţă de urgenţă prin care să adopte codurile penale. În ianuarie ar urma să fie dată o altă ordonanţa chiar mai controversata privind amnistia şi graţierea penalilor.

Citeste si:  Tăriceanu, după întâlnirea coaliţiei: Toader a prezentat OUG privind legile Justiţiei

Klaus Iohannis: „Ar fi o eroare gravă o astfel de ordonanţă de amnistie şi graţiere. Ar fi o eroare foarte gravă pentru România”

Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Klaus Iohannis printr-o scrisoare în care îl informează că poate consulta agenda de lucru a şedinţelor pe site-ul instituţiei. Mai mult, citează din Constituţie şi-i aminteşte că prezenţa sa la Palatul Victoria se justifica doar dacă pe ordinea de zi sunt subiecte care ţin de politica extrena, apărare sau de asigurarea ordinii publice. Dancila îl asigură însă pe preşedinte că îl va invita la Palatul Victoria de fiecare dată când va considera „necesară” participarea să.

”În cazul în care pe agenda ședinței Guvernului vor fi proiecte de acte normative referitoare la „probleme de interes național privind politica externă, apărarea țării, asigurarea ordinii publice”, în conformitate cu textul constituțional invocat, vă vom semnala acest lucru și vă asigur de toată deschiderea în situația în care veți decide să participați la ședința de Guvern.”

Klaus Iohannis a făcut o mutare importantă în războiul purtat cu guvernul 2

Pro TV

Citeste si:  Corina Crețu recunoaște că negociază cu Ponta

Cristian Pârvulescu, politolog: „Constituţia este explicită: în condiţiile în care se discuta probleme de politică internaţională, ordine publică sau securitate naţională, or, în general, problema pe care o discutăm este de ordine publică, deci preşedintele trebuie anunţat şi poate participa, şi dacă poate participa poate influenţa şedinţa de guvern şi probabil că asta se va întâmpla”

Ion Stelian, deputat USR: „E clar că vor fi revolte masive legitime faţă de o astfel de măsură şi reprezintă un temei că şeful statului să participe”

Kelemen Hunor, preşedinte UDMR: „Preşedintele dacă se duce, nu are rol decorativ, scrie în constituţie, el e cel care şi conduce, şi poate supune la vot sau nu anumite subiecte.”

Nu toţi politicienii consideră însă că amnistia şi grațierea sunt teme care ţin de asigurarea ordinii publice. În plus, social-democratul Florin Iordache susţine că şeful statului nu poate împiedica adoptarea unui act normativ în guvern. Oficial, până la fianalul acestui an vor fi cel mai probabil încă două şedinţe de guvern.

 

Citeste si:  Cioloș: OUG prin care se introduc noi taxe e un act de iresponsabilitate politică / Pentru PSD nu contează cine va deconta oalele sparte / Există doar ziua de azi și foamea uriașă de bani la buget

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  8. Mai este Simona Halep virgină?