KELEMEN HUNOR: Uniunea Europeana este foarte slaba politic si militar – Politica – Ziarul BURSA

Loading...

Uniunea European” title_b=”Kelemen Hunor (Sursa foto: Twitter)”> m
Kelemen Hunor (Sursa foto: Twitter)

     
     Preedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ieri, n cadrul edinei Consiliului Reprezentanilor Unionali (CRU) de la Miercurea Ciuc, c Uniunea European este relativ puternic n domeniul economic, ns este foarte slab din punct de vedere politic i militar.
     „Uniunea European este relativ puternic din punct de vedere economic, este n competiie cu Statele Unite, cu China, cu Rusia. Este ntr-o competiie n care nici o ar, de una singur, nu va putea avea succes. Uniunea European, din punct de vedere politic, este foarte slab. Degeaba este puternic din punct de vedere economic dac nu exist, din punct de vedere militar, dac astzi este n incapacitatea de a lua nite decizii doar pentru c o birocraie crede c tie mai bine ce i trebuie unei comuniti minoritare. Da, este nevoie de o reform, pentru aceast reform este nevoie de reprezentani, aceast reform nu trebuie reprezentat din sal, ci din ring, de pe front. Vrem s protejm tot ce este bine, subveniile agricole, spre exemplu”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.
     Liderul UDMR a spus c, imediat dup aderarea Romniei, ateptrile maghiarilor fa de Uniunea European au fost foarte mari, motiv pentru care i dezamgirile sunt mari, n special n domeniul politicii legate de drepturile minoritilor.
     Potrivit lui Kelemen Hunor, aderarea la structurile europene are avantaje foarte mari i succese n anumite domenii, cum ar fi agricultura, i c de aceea trebuie s se gseasc parteneri, astfel nct problema minoritilor autohtone din Europa s fie meninut n actualitate.
     „Trebuie s participm, s fim i noi cei care modeleaz. . Noi putem produce o schimbare doar dac suntem acolo, putem lupta pentru cineva sau ceva doar dac suntem pe front. i cred c astfel trebuie s privim noi Uniunea European”, a subliniat Kelemen Hunor. 

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Citeste si:  Ciolos ia in serios candidatura sa la prezidentiale - Politica - Ziarul BURSA
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  4. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  5. Home page
  6. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice
  7. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator