Politica

KELEMEN HUNOR: Uniunea Europeana este foarte slaba politic si militar – Politica – Ziarul BURSA

Loading...

Uniunea European” title_b=”Kelemen Hunor (Sursa foto: Twitter)”>
m

Kelemen Hunor (Sursa foto: Twitter)

     
     Preedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ieri, n cadrul edinei Consiliului Reprezentanilor Unionali (CRU) de la Miercurea Ciuc, c Uniunea European este relativ puternic n domeniul economic, ns este foarte slab din punct de vedere politic i militar.
     „Uniunea European este relativ puternic din punct de vedere economic, este n competiie cu Statele Unite, cu China, cu Rusia. Este ntr-o competiie n care nici o ar, de una singur, nu va putea avea succes. Uniunea European, din punct de vedere politic, este foarte slab. Degeaba este puternic din punct de vedere economic dac nu exist, din punct de vedere militar, dac astzi este n incapacitatea de a lua nite decizii doar pentru c o birocraie crede c tie mai bine ce i trebuie unei comuniti minoritare. Da, este nevoie de o reform, pentru aceast reform este nevoie de reprezentani, aceast reform nu trebuie reprezentat din sal, ci din ring, de pe front. Vrem s protejm tot ce este bine, subveniile agricole, spre exemplu”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.
     Liderul UDMR a spus c, imediat dup aderarea Romniei, ateptrile maghiarilor fa de Uniunea European au fost foarte mari, motiv pentru care i dezamgirile sunt mari, n special n domeniul politicii legate de drepturile minoritilor.
     Potrivit lui Kelemen Hunor, aderarea la structurile europene are avantaje foarte mari i succese n anumite domenii, cum ar fi agricultura, i c de aceea trebuie s se gseasc parteneri, astfel nct problema minoritilor autohtone din Europa s fie meninut n actualitate.
     „Trebuie s participm, s fim i noi cei care modeleaz. . Noi putem produce o schimbare doar dac suntem acolo, putem lupta pentru cineva sau ceva doar dac suntem pe front. i cred c astfel trebuie s privim noi Uniunea European”, a subliniat Kelemen Hunor. 

 

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.