Politica

K. Iohannis, mesaj de condoleanțe după decesul lui George H.W.Bush: A lăsat o moștenire politică deosebit de valoroasă, inclusiv pentru Europa de Est și România

Loading...

Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanțe președintelui american Donald Trump, în urma trecerii în neființă a lui George H. W. Bush, evocând rolul acestuia în transformările democratice radicale în Europa de Est, potrivit Mediafax.

„Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea în neființă a celui de-al 41-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii, Onorabilul George H. W. Bush. În aceste momente grele, adresez condoleanțe dumneavoastră, familiei îndurerate și întregii națiuni americane, care a pierdut un mare lider și un adevărat om de stat. Președintele George H. W. Bush a lăsat o moștenire politică deosebit de valoroasă, inclusiv pentru Europa de Est și România, influențând în mod capital destinele țărilor care făceau parte din blocul sovietic. Prin viziunea sa curajoasă și angajamentul său politic a contribuit decisiv la încetarea Războiului Rece și a determinat transformări democratice radicale în Europa de Est. Datorită eforturilor sale neobosite, România, alături de celelalte state din blocul sovietic, și-a regăsit libertatea și și-a început drumul pe calea integrării europene și euro-atlantice, revenind în familia de valori căreia îi aparținea în mod natural.”, se arată în mesajul președintelui României, Klaus Iohannis.

Citeste si Incidente la Parada militară: Patru spectatori, duși la secția de poliție

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, totodată, că Președintele George H. W. Bush a fost un bun prieten al țării noastre, punând bazele a ceea ce peste ani urma să se transforme într-un Parteneriat Strategic profund și valoros între Statele Unite ale Americii și România.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.