Jurnal TV

Loading...

430 de mii de euro din miliardul furat pe o vacanță pe Coasta de Azur  – principalul beneficiar al furtului miliardului, Ilan Șor, este subiectul unei investigații Jurnal TV. „Cu trei luni înainte de lovitura finală în jaful secolului, Ilan Șor a cheltuit 430 de mii de euro pentru închirierea unei vile pe Coasta de Azur. Și-a răsfățat acolo familia și amicii. A făcut și alte cheltuieli colaterale, de 230 de mii de euro, pentru închiriere de iaht și mașini de lux. Sumele au provenit din împrumuturile frauduloase care au dus la falimentarea celor trei bănci conduse de Șor, susține Jurnal TV, care amintește că acea lovitură îi costă pe cetățenii Republicii Moldova 25 de miliarde de lei”, relatează sursa citată.

Și portalul Newsmaker.md scrie că acesta ar fi împrumutat 500 de mii de dolari  pe care i-a cheltuit pentru a-și sărbători ziua de naștere. Publicația descrie traseul parcurs de Ilan Șor în afaceri și în cariera sa politică. Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, care a jucat principalul rol în furtul miliardului, devine un instrument în războiul politic. El s-a lansat în politică pentru aceasta reprezintă colacul său de salvare de la închisoare. Mai multe persoane care îl cunosc pe Ilan Șor povestesc pentru Newsmaker cum acesta l-a cunoscut pe Vlad Filat, pe Gabriel Stati, Veaceslav Platon, cum ajunge în fruntea Băncii de Economii și să controleze Unibank și Banca Socială. De asemenea, martori sub protecția anonimatului povestesc pentru NM că acesta era protejat de mai mulți funcționari: fostul director al SIS Ion Ursu, fostul ministru de Interne Gheorghe Papuc, Viorel Melnic de la Serviciul Vamal. Unul din martorii publicației consideră că Ilan Șor a intrat în politică de frică, crezând că mandatul deputatului îl va salva. „Șor nu este un fenomen. Este chipul hidos al politicii moldovenești, un instrument docil al celor care dețin puterea. Un instrument care, la un moment dat, va fi predat în mod public„.

Citeste si:  Tecuceanul Laur si Incredibila prestatie de la Britain's Got Talent 2015 - Video

Dramaturgul Matei Vișniec susține într-un interviu pentru Timpul că „Integrarea Moldovei în Uniunea Europeană este o certitudine. Ceea ce nu știm este când se va produce… Mai rămâne ca însăși Moldova să-și dorească să intre în UE prin consolidarea statului de drept, a democrației, a justiției independente. La orizont sunt incertitudini de ordin practic, aș spune. Țara aceasta nu-și va putea găsi identitatea sau, pur și simplu, fericirea îndepărtându-se de Europa și mergând spre Asia, alunecând ca pe un tobogan spre Caucaz ori alte zone”, consideră Matei Vișniec.

De sărbătoarea orașului Chișinău, Cotidianul.md publică mesajul primarul ales Andrei Năstase, al cărui mandat nu a fost validat. El susține într-un mesaj de hramul Chișinăului, că orașul ar fi arătat astăzi altfel, dacă i-ar fi fost validat mandatul„o șansă care ne-a fost luată fără niciun drept, în mod banditesc de un regim înfricoșat și ipocrit”. Cotidianul amintește că în urma alegerilor locale din Chișinău, Andrei Năstase l-a învins pe socialistul Ion Ceban, dar mandatul primarului ales nu a fost validat. În prezent, viceprimarul Ruslan Codreanu este primar interimar al Capitalei.

Citeste si:  Violențe la Paris. Chirieac: Dacă s-ar întâmpla în România, s-ar dezmembra țara
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Atmosferă de Oscar la premiera serialului "Vlad". Când va fi difuzat