Jim Mattis neagă că trimiterea soldaților la granița cu mexicul este o acțiune politică

Loading...

Secretarul Apărării din SUA, Jim Mattis, a respins miercuri criticile faţă de trimiterea soldaţilor la graniţa cu Mexicul, conform cărora acţiunea este una politică, scrie Reuters.

„Susţinerea pe care i-o acordăm secretarului pentru securitatea naţională este una practică bazată pe cererile de la comisarul poliţiei vamale, aşa că nu facem mişcări politice”, a declarat Mattis după o întâlnire cu omologul său sud-coreean la Pentagon.

Mai multe grupări printre care şi American Civil Liberties Union l-au acuzat pe preşedintele american, Donald Trump, că profită din punct de vedere politic de pe urma armatei înaintea alegerilor de la mijlocul mandatului de pe 6 noiembrie.

Multe întrebări rămân fără răspuns la câteva zile după ce Pentagonul a anunţat trimiterea a peste 5.200 de soldaţi la graniţă. Preşedintele american, Donald Trump, şi-a înăsprit atitudinea faţă de imigraţie înainte de alegerile de la jumătatea mandatului de pe 6 noiembrie. El a atras atenţia faţă de o caravană de migranţi care încearcă să ajungă în SUA prin Mexic.

Citeste si:  Opozitia, divizata in noul scandal Iohannis-Guvern: Armata nu e camp de lupta politica si destrabalare electorala

“Decizia de a trimite 5.200 de soldaţi la graniţa de sud este o mişcare politică şi a creat un precedent grav, fiind un abuz de putere”, a declarat Kelly Magsmen, un fost oficial al Pentagonului. Ea lucrează în prezent pentru centrul de cercetare American Progress.

Decizia lui Trump de a chema armata pare să fie contrară practicilor anterioare. În ultimii ani, astfel de operaţiuni erau gestionate de Garda Naţională, membrii săi fiind soldaţi part-time chemaţi la datorie în cazul unor urgenţe interne.

Pentagonul a identificat 7.000 de soldaţi ce ar putea fi trimişi la graniţa cu Mexicul dacă ar fi nevoie, a anunţat un oficial american pentru Reuters.

Marţi, generalul american care supraveghează trimiterea a peste 5.200 de soldaţi la graniţa cu Mexicul a declarat că numărul lor va creşte, dar nu a precizat cu cât sau costul operaţiunii.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !
  8. Nouă cupluri de vedete pleacă în aventura vieții! ”Asia Express” revine la Antena 1, din 10 februarie!