Italia suspendă noua politică de bagaje a companiilor low-cost, iar Consiliul Concurenţei din România a fost sesizat. Ce spune Ryanair

Loading...

Noua politică de bagaje a Ryaniar şi Wizz Air, care a intrat în vigoare de la 1 noimebrie, a stârnit un val de reacţii negative. Autoritatea Italiană pentru Competiţie a suspendat noua politică de bagaje a companiilor low-cost, iar o asociaţie a sesizat Consiliul Concurenţei de la noi. 

Autoritatea Italiană pentru Competiţie a cerut Ryanair şi Wizz Air să-şi suspende policile de bagaje care au intrat în vigoare de la 1 noiembrie. 

„Potrivit noii politici, pasagerilor le este permis să transporte la bordul avioanelor doar un bagaj mic gratuit, dacă acesta încape sub scaun, în timp ce o extra taxă va fi aplicată bagajelor mai mari care sunt permise în cabină. Aceasta este o povară previzibilă pentru consumatori, şi ca atare, ar trebui inclusă în preţul biletului”, se arată în motivarea autorităţii italiene, citată de publicaţia specializată CH Aviation. 

Italia mai cere celor două companii să ofere pasagerilor opţiunea de a transporta un bagaj de mână gratuit, chiar dacă acesta este acceptat în cabină sau în cală, datorită lipsei de spaţiu. 

Citeste si:  Corina Crețu: „Sper sincer ca Președinția Română să încheie acordul asupra Bugetului cât mai curând posibil”; sunt în joc sute de MILIARDE de euro

Ce spune Ryanair 

Ryanair va face apel impotriva ordinului Autorităţii din Italia (L’Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato). Nu există o bază pentru o autoritate care reglementează competiţia să emită o decizie care se referă la siguranţa zborurilor şi punctualitate. Politica este transparentă şi în beneficiul consumatorilor. De asemenea, Ryanair a sesizat EASA (Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei) cu privire la interferenţa ilegală a Autorităţii din Italia în domenii de siguraţă a aviaţiei”, este răspunsul companiei la solicitarea ECONOMICA.NET

În plus, Asociaţia pentru Protecţia Drepturilor pasagerilor din România a sesizat Consiliul Concurenţei de la noi cu privire la politica de bagaje a celor două companii, despre care spune că au încercat să disimuleze majorarea preţurilor, notează Digi24. 

Desprea această ultima acţiune, compania spune: „Nu comentam asupra speculatiilor nefondate”. 

Economica.net a cerut şi Wizz Air un punct de vedere cu privire la situaţia creată de schimbarea politicii de bagaje, însă nu a primit niciun răspuns până la publicarea articolului. Îl vom publica de îndată ce ne va fi transmis. 

Citeste si:  Cioloș vrea să intre în forță în politică. Mișcarea de ultimă oră a fostului premier

Vă reamintim că de la 1 noiembrie, atât Ryanair, cât şi Wizz Air au schimbat politica de bagaje, care prevede taxarea trollerului care este luat în cabină. Anterior acestor decizii, pasagerii puteau tansporta un bagaj de mână de până la 10 kg în cabină, care duceau la întârzieri ale zborurilor, dar şi nemulţumiri printre pasageri. 

CITEŞTE ŞI Wizz Air schimbă politica de bagaje. Trollerele nu mai sunt permise în cabină decât contra cost

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Mai este Simona Halep virgină?
  3. Home page
  4. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului
  7. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  8. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.