Ionuţ Vulpescu: Regret că între Ion Iliescu şi actuala conducere a PSD dialogul este aproape inexistent. Fostul preşedinte e liber să spună ce crede

Loading...

„Faptul că preşedintele Ion Iliescu a ales să fie mai puţin prezent în viaţa publică nu înseamnă că nu cunoaşte situaţia partidului, relaţiile între lideri, la vârful şi la baza partidului. Despre asta, despre alte probleme, în special cele legate de identitatea sa ideologică, de capacitatea partidului de a produce idei şi programe, de a selecta şi pregăti lideri, s-a pronunţat permanent. Că în partid lucrurile astea nu au fost tratate cu atenţia cuvenită, este un motiv să cred că există o anumită superficialitate, şi grabă de a eticheta, în loc de a judeca. 

 

Regret că între preşedintele Ion Iliescu şi actuala conducere a PSD dialogul este aproape inexistent. Ion Iliescu este, totuşi, politicianul din PSD cel mai apt să răspundă misiunilor unui şef de partid, până la urmă. Trec peste activitatea sa în stat, ca preşedinte al Republicii şi senator. Experienţa politică se transmite. Am mai spus aceste lucruri: şi PSD, şi celelalte partide, suferă de pe urma unui soi de ruptură generaţională. Puţini mai sunt cei care vor să înveţe, să facă politică profesionist. Politica nu este doar un instrument de a atinge nişte obiective personale. Servirea binelui public s-a pierdut pe drum, se pare. Şi se vede“, a declarat pentru „Adevărul“ senatorul Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii în Guvernul Ponta.  

Citeste si:  ROVANA PLUMB: OFSD face apel la pace politică

 

De asemenea, fostul ministru al Culturii explică modul cum vede declaraţia lui Ion Iliescu referitoare la posibilitatea ca liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, să fie candidat comun al PSD şi ALDE la prezidenţiale. „Sigur, poate că pe unii afirmaţiile preşedintelui Ion Iliescu legate de candidatura la preşedinţie a lui Călin Popescu Tăriceanu i-a surprins. Dar tocmai am explicat de ce le-a făcut: Ion Iliescu crede că Tăriceanu a căpătat acea experienţă politică necesară pentru a îndeplini sarcinile constituţionale cerute de demnitatea de preşedinte. Şi crede că, la un moment dat, poate fi o soluţie şi pentru PSD, într-un anumit context. Deşi PSD are capacitatea de a produce un candidat valabil, capabil să lupte cu acela al dreptei. Aşa că, departe de a avea ceva senzaţional, afirmaţiile sale sunt realiste şi de bun-simţ. Şi, până la urmă, este liber, acum, să spună doar ceea ce crede, fără calcule de oportunitate. Pentru că şi-a câştigat acest drept. Cred că tocmai această libertate ar trebui să-i facă pe liderii PSD să fie mai atenţi la spusele sale“, a completat Ionuţ Vulpescu

Citeste si:  Dragnea: Îl respect foarte mult pe Meleşcanu, dar în politica externă trebuie să fie mai vioi
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Brigitte Năstase, eliminată din Ferma! Vedeta a pierdut duelul cu Otniela
  8. HOROSCOP CHINEZESC 2019 Dragnea, Iohannis și Tăriceanu