Ion Iliescu, primele trei minute din interviul pentru

Loading...

Fostul președinte Ion Iliescu a spus într-un interviu pentru Le Figaro că ”PSD trece printr-o perioadă destul de complicată, destul de dificilă, destul de confuză. E o slăbiciune și e păcat, pentru că PSD e principalul partid, cel mai puternic, partidul care are mari legături cu populația”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Luni a apărut informația conform căreia Iliescu a declarat pentru Le Figaro că ”este o perioadă dificilă și confuză pentru PSD, care trăiește cea mai gravă criză politică a sa” și că ”poziția personală a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne în PSD”.

Ulterior, Iliescu a negat că ar fi făcut aceste declarații: ”Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva. Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, despre istoria post-decembristă. Însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde, fără nicio miză nici pentru PSD, nici pentru România. Realitatea prezentată în articol este caricaturală, iar declarațiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intenția mea să particip la așa ceva. PSD este un partid matur și responsabil, care își va rezolva problemele conform statutului său și legilor țării. Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datoreaza scuze și rectificarea respectivelor afirmații”.

În replică, jurnalistul Paul Cozighian a spus că va da publicității înregistrarea interviului: ”Am fost să iau acest interviu cu șeful meu de la Paris, redactor-șef adjunct pe politică internațională, la domnul Iliescu. Domnul a fost cu mine. Mâine apare acest articol în cotidianul Le Figaro. El a fost deja postat pe site-ul publicației.  Eu am înregistrările interviului. Noroc că le-am făcut. E o pură întâmplare. Președintele Iliescu ne-a primit cu o foarte mare amabilitate. Era bucuros să se întâlească cu jurnaliștii de la Le Figaro. Era informat cu faptul că ziarul e unul de dreapta, nicidecum prieten cu domnul Iliescu. Chiar am fost plăcut surprins de felul în care președintele Iliescu ne-a primit într-o după-amiază, la începutul lunii noiembrie. Am stat de vorbă aproape o oră și 30 de minute. Am făcut și o fotografie la sfârșit. Eu am zis, din respect, să-i fac fotografia lui. Există poza, o am și am să o aduc mâine în studio”.

 

Citeste si:  Iulian Fota trasează concluziile rezultatului alegerilor din SUA: Divizarea societății americane se accentuează! EXCLUSIV
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Liderul unionist George Simion şi-a lansat oficial candidatura la Europarlamentare. De ce?
  8. Top 15 idei de rochii pentru banchet