Iohannis: OUG pe amnistie si gratiere ar declansa o criza politica fara precedent

Loading...

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca o ordonanta privind amnistia si gratierea ar fi „o catastrofa pentru Romania” si ar declansa o criza politica fara precedent.

„O astfel de ordonanta, care priveste amnistia si gratierea unor politicieni pana la urma, ar fi o catastrofa pentru Romania. (…) Adoptarea unei astfel de ordonante ar declansa o criza politica fara precedent in Romania”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

El a amintit ca gratierea si amnistia au fost deja tema unei ordonante de urgenta la inceputul anului 2017 si ca acest act normativ a dus la manifestari foarte ample din partea romanilor, care nu isi doresc asa ceva.

„Ordonanta 13, la vremea respectiva, a fost retrasa, insa exista in continuare semnale ca in PSD nu s-a abandonat aceasta idee, chiar unii politicieni din PSD vehiculeaza aceste idei in spatiul public”, a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a facut un apel la politicienii social-democrati care sunt „lucizi sa intreprinda orice considera ei ca o astfel de ordonanta sa iasa din discutie si sa nu fie aprobata in Guvern”.

Sedinta solemna de Centenar:...
Citeste si:  Nemții vor AFARĂ?! Peste jumătate dintre germani vor să părăsească țara pentru o „situație politică mai stabilă”
Citeste si: Sedinta solemna de Centenar: Dancila vrea sa faca pace cu Iohannis

„Momentan, altceva decat unele declaratii ale unor politicieni nu avem, dar eu raman conectat si voi face tot ce se poate face din pozitia de presedinte pentru a nu se ajunge la o noua situatie de acest tip”, a subliniat el.

Klaus Iohannis a precizat ca se asteapta sa fie informat de Guvern daca s-ar discuta o astfel de chestiune.

Intrebat despre situatia persoanelor condamnate in baza probelor obtinute in urma protocoalelor dintre SRI si institutiile judiciare, Iohannis a raspuns: „Aceste chestiuni sunt de competenta instantelor judecatoresti si cu siguranta acolo ele se vor rezolva”.

Klaus Iohannis si Viorica...
Citeste si: Iohannis si Dancila, fata in fata la sedinta dedicata Centenarului
Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Anda Ruga beata crita in club
  2. Home page
  3. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  4. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului