Iohannis: O ordonanţă privind graţierea şi amnistia ar declanşa o criză politică fără precedent

Loading...

Iohannis: O ordonanţă privind graţierea şi amnistia ar declanşa o criză politică fără precedent
Iohannis: O ordonanţă privind graţierea şi amnistia ar declanşa o criză politică fără precedent
Iohannis: O ordonanţă privind graţierea şi amnistia ar declanşa o criză politică fără precedent Iohannis în Parlament

Klaus Iohannis a lansat, joi, un atac fără precedent la adresa PSD. „Dacă vor trece amnistia şi graţierea, se ajunge la o criză politică fără precedent!”, a spus şeful statului.

„Graţierea şi amnistia au fost deja tema unei ordonanţe de urgenţă la începutul anului 2017 şi a dus la manifestări foarte ample din partea românilor, care nu-şi doresc aşa ceva. Ordonanţa 13, la vremea respectivă, a fost retrasă. Însă există în continuare semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee, chiar unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spţiul public. O astfel de ordonanţă care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni, până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. Adoptarea unei astfel de ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România!”, a declarat, joi, Klaus Iohannis.

Întrebat dacă are informaţii clare legate de planurile PSD privind controversatul subiect, Klaus Iohannnis a precizat că, în acest moment, are doar informaţiile vehiculate în spaţiul public.

El a făcut un apel la politicienii din PSD „care sunt lucizi ca să întreprindă orice consideră ei ca o astfel de ordonanţă să iasă din discuţie şi să nu fie aprobată în Guvern”.

Citeste si:  O politică agresivă de schimbări de management loveşte giganţii polonezi: în medie, şeful unei companii de stat rezistă la conducere sub un an. Afacerile au mers până acum, însă încep să se vadă picaje pe bursă şi în rezultate

„Momentan, altceva decât unele declaraţii ale unor politicieni nu avem, dar eu rămân conectat şi voi face tot ce se poate face din poziţia de preşedinte pentru a nu se ajunge la o nouă situaţie de acest tip”, a adăugat Iohannis.

„Dacă asta doreşte PSD, să de o lege de amnistie şi graţiere care să-l scape pe infractorul Dragnea şi să-i ţină pe români cu forţa între graniţele ţării (referire la propunerea ministrului Finanţelor privind limitarea duratei permise de muncă în străinătate – N.R.) atunci nu pot să spun decât că această guvernare, această abordare pesedistă e una antiromanească”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele i-a criticat pe social-democraţi şi în legătură cu ameninţările la adrea sa, în cazul în care întârzie să semneze nominalizările pentru noii miniştri.

”Cred că dumnealor sunt sub o oarecare presiune politică și vorbesc vrute și nevrute. Mie nu poate PSD să-mi dea niciun ultimatum. Eu am spus că după sărbătorile de 1 Decembrie voi analiza aceste chestiuni și o să vorbim atunci mai mult,” a declarat preşedintele. ”În opinia mea, constituțional, am dreptul să fac exact ce fac. Eu sunt un Președinte care respectă ad litteram Constituția. Deci, fiți siguri că ce fac eu este constituțional. În perioada imediat următoare o să vă spun cum tratez chestiunea, dar nu astăzi,”a mai declarat Klaus Iohannis.

E zi de doliu în lumea artistică din România! Din păcate, anunțul morții a fost confirmat
E zi de doliu în lumea artistică din România! Din păcate, anunțul morții a fost confirmat
Citeste si:  Noapte cuțitelor lungi în PSD. Își așteaptă Firea execuția politică?

2 ore 10 minute


Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  8. Top 15 idei de rochii pentru banchet