Iohannis invitat sa cante la alta masa

Scandalurile din tara, situatia tensionata generata de refuzul premierului de a demisiona, motiunea de cenzura care dimineata are numarul necesar de voturi dar pe seara mai lipsesc cateva, ei bine, toate acestea au facut ca vizita lui Iohannis in Germania sa treaca intr-un con de umbra. De obicei joviala fara exagerare la vederea presedintelui roman, de data aceasta Angela Merkel a fost chiar destul de rezervata. De ce? Protocolul, in asemenea situatii, include evidentierea unor succese, laude diplomatice pentru una si alta, de ambele parti, si nenumarate zambete.  

De data aceasta, mai mult de la Iohannis, iar de la cancelarul german in editie limitata. Din nou, de ce?

  Nu este exclus ca Angela Merkel sa fi simtit ca planurile ei si ale UE privind Romania au suferit modificari in urma vizitei presedintelui roman in SUA. I-a oferit lui Iohannis medalia „Sfantul Gheorghe” si hai sa fiti sanatos! Chestiune de protocol doar. Dupa care, in timpul discutiilor, o fi inceput sa-i sune clopotelul de alarma cand si-o fi dat seama ca presedintele isi ia in serios rolul de pilon transatlantic.
Citeste si:  Iohannis: Am fi putut avea o clasă politică mai bună, fără infractori, că penali nu mai am voie să spun
  Si aceasta cu atat mai mult cu cat a aflat ca intentiile lui Donald Trump cu Romania sunt nu numai generoase, dar si serioase. Si nu este vorba doar de Romania, ci si de Polonia, tara care a avut mereu curajul sa bata cu pumnul in masa europeana cand deciziile luate la gramada nu ii satisfaceau interesele. Construirea unei autostrazi care sa lege Constanta de portul din Gdansk, si la care sa se racordeze si alte tari, arata ca Trump stie sa impulsioneze lucrurile, fiind satul de lalaiala europeana, perversa pana peste poate.  

Iar daca marfurile din China vor intra de acum inainte in Europa prin portul Constanta, sub controlul americanilor, e limpede de ce Merkel nu se prea bucura.

  Sunteti buni, dar nu va vrem Iohannis sustine ca a mentionat si tema Spatiului Schengen in timpul convorbirilor, iar cancelarul german l-a incurajat sa continue discutiile si cu alti parteneri europeni, in speranta ca se va gasi o solutie in timp rezonabil. Este un alt fel – diplomatic, evident – de a-i spune ceea ce in termeni neacademici se traduce prin „canta la alta masa”!
Citeste si:  DRAGNEA ȘI O JURNALISTĂ... Subiect viral în politica din România. Breaking news
  Ani la rand ne-am izbit de aceeasi problema, aderarea la Schengen. Am indeplinit toate conditiile de securizare a frontierelor, impuse de Germania, Spania si Olanda, cu tehnica ceruta de ele, sub supravegherea specialistilor lor dar, la sfarsit, Olanda a strambat din nas. Motivul era, de fapt, portul Constanta, care ar fi devenit punctul principal de intrare a marfurilor in Europa, in defavoarea portului olandez Rotterdam.   Prin Constanta, marfurile ar intra cu taxe de 20 de ori mai mici decat prin Rotterdam, iar olandezii ar pierde cam un miliard de euro lunar. Solutia pragmatica a lui Trump, evident, nu avea cum sa-i cada bine Angelei Merkel, care alaturi, de Franta, tine cu dintii de haturile Europei. Si daca si Emmanuel Macron, la intalnirea cu Iohannis, va canta acelasi refren ticalos despre consultarea celorlalti parteneri, e limpede cat de mult ne iubeste UE, altfel decat folosirea noastra ca magazin pentru desfacerea produselor ei.  
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO
  6. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  7. Inregistrarea cu procurorul Dragomir INCA PROCUROR la Parchetul Tribunalului Constanta
  8. Salonta, scena unei „comedii amare” despre politică