Iohannis, întrevedere cu Angela Merkel. Ce au discutat cei doi lideri politici

Loading...

„În cadrul întâlnirii au fost abordate tematici de actualitate ale agendei europene, cu accent pe reflecţia privind viitorul Europei, viitorul Cadru Financiar Multianual, problematica Brexit şi gestionarea migraţiei la nivel european. Discuţiile au evidenţiat specificitatea contextului european actual, marcat de procesul Brexit şi perspectiva alegerilor europene, precum şi complexitatea dosarelor aflate pe agenda europeană şi necesitatea de asigura o gestiune cât mai eficientă a acestora“, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale. 

De asemenea, preşedintele Iohannis şi Angela Merkel au discutat despre Summitul informal privind viitorul Europei de la Sibiu, din 9 mai 2019, care „va avea un rol important în conturarea viitoarei Agende strategice a Uniunii, menite să ghideze acţiunea UE pentru perioada 2020-2024, să consolideze unitatea între statele membre şi să asigure sprijinul cetăţenilor pentru proiectul european“. 

Cei doi lideri şi-au exprimat „dorinţa comună de a încheia într-o manieră ordonată procesul de retragere a Marii Britanii din UE. Cei doi înalţi oficiali au apreciat că Acordul de retragere agreat la nivel politic de către Uniunea Europeană şi Marea Britanie rămâne cel mai eficient instrument pentru limitarea consecinţelor negative ale Brexit pentru ambele părţi şi pentru asigurarea certitudinii juridice pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. Totodată, a fost subliniat faptul că ratificarea Acordului de retragere va permite construirea unui viitor parteneriat ambiţios între UE şi Marea Britanie“, mai arată sursea citată. 

Citeste si:  Eurodeputat:Alocarea fondurilor să nu fie legată de bâlbele Guvernului în privința statului de drept

Iohannis a mai asigurat partenerul german de cooperarea strânsă pe care o va avea România cu celelalte ţări în timpul asigurării preşedinţiei Consiliului UE. „La rândul său, Cancelarul Angela Merkel a asigurat de deplina susţinere pe care Germania o va oferi României pe perioada exercitării Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, în contextul bunei cooperări între România şi Germania în domeniul afacerilor europene“, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. De ce poartă Nina colanţi?
  8. Se castiga bani pe YouTube ?