Iohannis, întâlnire cu subsecretarul pentru Afaceri Politice al SUA; oficialul american a subliniat importanţa ca România să rămână un aliat predictibil

Loading...

Administraţia Prezidenţială a anunţat, joi seară, că, în întâlnirea cu David Hale, preşedintele României a reiterat angajamentul consecvent al ţării noastre şi al său personal pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, subliniind, totodată, caracterul de excelenţă, substanţa şi dinamica acestuia.

Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat că una dintre priorităţile cheie ale politicii externe a României rămâne întărirea relaţiei transatlantice, din poziţia de stat care este puternic dedicat în egală măsură atât proiectului european, cât şi Parteneriatului Strategic cu SUA.

”În acest sens, Preşedintele României a evidenţiat că Preşedinţia Consiliului UE, exercitată de ţara noastră, reprezintă o oportunitate deosebită, inclusiv pentru promovarea şi consolidarea parteneriatului transatlantic. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că relaţia transatlantică este importantă atât pentru securitatea şi prosperitatea comune ale Uniunii Europene şi ale SUA, fiind în acelaşi timp şi elementul coeziv fundamental al NATO, cât şi pentru setul esenţial de valori democratice ale comunităţii occidentale din care facem parte împreună”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Citeste si:  Tratamentul SALVATOR pentru boala care a răpus numeroase vedete

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis a reiterat angajamentul ”clar şi ferm al ţării noastre de a acţiona ca furnizor de securitate şi stabilitate în regiune, precum şi pentru împărţirea corectă a responsabilităţilor (fair burden sharing) în cadrul NATO, prin continuarea implementării măsurii de alocare a 2% pentru cheltuieli de apărare, cu rol important în realizarea coeziunii transatlantice”.

”Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru consolidarea în continuare a Alianţei Nord-Atlantice, precum şi pentru întărirea Flancului Estic, a cărui coeziune este foarte importantă, inclusiv în contextul evoluţiilor de securitate recente din zona Mării Negre”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

La rândul său, subsecretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri Politice a mulţumit pentru cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi pentru modul în care ţara noastră îşi îndeplineşte angajamentele luate în cadru aliat, menţionând, printre altele, contribuţiile din Afganistan şi Irak, prezenţa militarilor români în nordul Flancului Estic al NATO, în Polonia, dar şi exemplul pe care ţara noastră îl dă în cadrul Alianţei prin alocarea a 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare.

Citeste si:  Iohannis: Colaborarea cu PSD a ajuns la un minim istoric. Nu va fi nicio pace între mine şi social-democraţi

”De asemenea, Subsecretarul de Stat al SUA a confirmat importanţa pe care o are pentru SUA relaţia transatlantică şi întărirea NATO, mai ales în actualul context de securitate, şi a subliniat necesitatea întăririi rezilienţei statelor UE şi NATO în faţa provocărilor actuale de securitate, mai ales a celor de tip hibrid. Oficialul american a evidenţiat, totodată, importanţa ca România să rămână un aliat predictibil, stabil şi responsabil, care respectă şi promovează valorile democratice şi statul de drept şi în care corupţia este combătută cu fermitate, şi a exprimat aprecierea deosebită şi sprijinul puternic ale Statelor Unite pentru eforturile şi determinarea Preşedintelui Klaus Iohannis în acest sens”, a mai transmis Aministraţia Prezidenţială.

Sursa citată a evidenţiat că a avut loc şi un schimb de opinii cu privire la alte teme de interes de pe agenda internaţională şi regională, cu accent pe tematica securităţii energetice.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  7. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  8. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’