Politica

Iohannis DETONEAZĂ BOMBA toamnei politice. Cere RELUAREA procesului legislativ pe LEGILE JUSTIȚIEI. „NU doresc PACT cu PSD și ALDE”

Loading...

Înainte de a începe consultările cu partidele, Iohannis a declarat că va cere reluarea procesului legislativ în privința legilor Justiției. „Este evident că legile Justițiie, în forma în care sunt ele valabile astăzi, trebuie modernizate și îmbunătățite. Este clar că obiectivul meu este să obținem un consens pentru reluarea ciclului legislativ. Pentru asta este cu siguranță nevoie de mai multe lucruri. În primul rând, este nevoie de reluarea ciclului legislativ pe legile Justiției. Este nevoie de discuții, de transparență, este nevoie de discuții cu CSM și nu ca până acum, când aceste avize ale CSM au fost constant ingnorate, iar pe partea politică este clar că avem nevoie de o înțelegere, de un consens, pentru reluarea circuitului legislativ”, a declarat Iohannis.

Șeful statului susține că vrea să fie văzut ca un mediator în societate. „Eu imi doresc să fiu văzut ca un mediator. Nu doresc pact cu PSD sau ALDE. Vreau ca la final să avem legi care realmente să ajute sistemul de Justiție din România. Va fi o ințelegere politică între partide. Sistemul de Justiție trebuie să fie independent și stabil. Pentru asta este nevoie de consens. De consens în Parlament, nu cu mine, altfel, aceste legi vor fi mereu modificate. Ceea ce avem noi sunt legi care nu funcționaeză bine. După ce le-am promulgat, Guvernul a dat o OUG, pentru că legile, așa cum ies din Parlament, nu sunt aplicabile”, a susținut președintele.

Consultările au început la ora 15:00 cu social-democrații, iar la 15:30 sunt așteptați liderii ALDE, care merg separat. Fiecărui partid îi sunt alocate 30 de minute, iar discuțiile se termină la ora 18:00, cu Grupul minorităților naționale.

Iohannis DETONEAZĂ BOMBA toamnei politice. Cere RELUAREA procesului legislativ pe LEGILE JUSTIȚIEI. „NU doresc PACT cu PSD și ALDE” 2

Iohannis DETONEAZĂ BOMBA toamnei politice. Cere RELUAREA procesului legislativ pe LEGILE JUSTIȚIEI. „NU doresc PACT cu PSD și ALDE” 3

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.