În loc de producție, spirale inflaționiste. Adrian Bența: Guvernul duce o politică păguboasă pe termen lung EXCLUSIV

Loading...

Guvernatorul BNR a vorbit azi despre ”presiunile inflaționiste structurale” care afectează economia românească. Cu toate acestea, Mugur Isărescu a anticipat o scădere a ratei inflației pe final de an, în contextul influențelor internaționale asupra economiei românești, între care a amintit scăderea prețului petrolului.

El a afirmat că este posibil ca peste o săptămână să fie anunţată o inflaţie de 3,5%, ceea ce ar plasa Banca Centrală la extremitatea superioară a țintei de inflație propusă, de 2,5% plus/minus 1%.

În ceea ce privește presiunile structurale inflaționiste din economie, consultantul fiscal Adrian Bența a declarat pentru PSNews:

Spirala inflaționistă a fost generată de consumul exagerat din prima parte a anului, mai ales la bunurile cumpărate din import. Faptul că importurile sunt mai mari decât exporturile face să trăim pe datorie, deci este nevoie de mai mulți lei din piață, ca să cumperi o valută la un preț mai mare.

Creșterile de prețuri de 15%, până la 20%, din zona de utilități, creșterea uriașă, în unele cazuri, a prețului energiei electrice, se reflectă de asemenea în prețul general de consum al bunurilor, însă este doar o componentă.

Guvernul merge pe politica de a stimula consumul pe datorie, pentru că vânzările cât mai mari aduc venituri suplimentare la bugetul statului, cu precădere din taxa pe valoarea adăugată – T.V.A. și din accize, dar pe termen mediu și lung este o politică economică păguboasă, pentru că dezechilibrul balanței comerciale generează presiuni structurale inflaționiste.”

Cât privește evoluția inflației pe termen scurt, Adrian Bența susține previziunile guvernatorului BNR legate de o tendință descrescătoare:

Citeste si:  Mișcarea MÂRȘAVĂ a UNGARIEI, de Centenar! Asta va stârni FURIA tuturor românilor: „Politică primitivă antiromânească”

”În prima parte a anului viitor cred că într-adevăr se va mai reduce inflația, nu pentru că se va modifica structura economiei țării, ci pentru că vor interveni politicile monetare ale Băncii Naționale: limitarea gradului de îndatorare (40% pentru împrumuturile în lei, 20% pentru împrumuturile în valută, 45% pentru primul imobil achiziționat), ceea ce va conduce la o scădere a achizițiilor de bunuri.

Încetinirea creșterii economice, prevăzută pentru anul următor, ca urmare a stagnării care se anunță pentru economia europeană, principalul partener commercial pentru România, va conduce, de asemenea, la o reducere a inflației”.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  8. Vrei sa faci Karaoke cu marile vedete? Afla aici cum poti deveni si tu vedeta