Îmbrăţişarea centenară din Poiana Rethondes

Loading...

Îmbrăţişarea centenară dintre doamna Merkel şi domnul Macron este un mesaj simbolic puternic pentru viitorul Europei.

Imaginea celor doi lideri ai Franţei şi Germaniei care s-au ţinut de mână şi s-au sprijinit unul de celălalt într-o ceremonie menită să marcheze semnarea Armistiţiului va face istorie. De ce? Pentru că explică fundamentul proiectului european.

Poza de astăzi este efectul unor lecţii dureroase aşa cum proiectul Uniunii Europene se doreşte a fi o renunţare la tot ce au greşit europenii în sute de ani. Îmbrăţişarea celor doi nu este un argument în favoarea unui superstat federal în care naţiunile cedează puterea „birocraţiei de la Bruxelles“, aşa cum critică populiştii, ci este doar o confirmare a faptului că în 2018 europenii beneficiază de drepturi şi libertăţi mult mai mari de când trăiesc sub o formă de autoritate supranaţională decât în oricare alt moment din istorie, că cele mai presante probleme ale Europei, politică energetică comună, politică de apărare comună, migraţia şi altele se pot rezolva doar colectiv.

Citeste si:  Maia Morgenstern, amintiri din copilărie: “Ce nu știa mama, știa tata”

Dacă acum o sută de ani în Poiana Rethondes a fost semnat într-un vagon restaurant armistiţiul prin care Germania şi puterile aliate au încheiat Primul Război Mondial, producând o pace ratată, în 2018, în faţa a peste 70 de preşedinţi şi prim-miniştri, îmbrăţişarea centenară din Poiana Rethondes trebuie să fie o garanţie a unităţii şi solidităţii Uniunii, în care fiecare voce este importantă, nu o Europă cu mai multe viteze.

În poza de astăzi Donald Trump şi Vladimir Putin nu au avut loc. A fost vorba despre Europa şi viitorul Uniunii Europene.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  7. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  8. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea: