Îmbrăţişarea centenară din Poiana Rethondes

Loading...

Îmbrăţişarea centenară dintre doamna Merkel şi domnul Macron este un mesaj simbolic puternic pentru viitorul Europei.

Imaginea celor doi lideri ai Franţei şi Germaniei care s-au ţinut de mână şi s-au sprijinit unul de celălalt într-o ceremonie menită să marcheze semnarea Armistiţiului va face istorie. De ce? Pentru că explică fundamentul proiectului european.

Poza de astăzi este efectul unor lecţii dureroase aşa cum proiectul Uniunii Europene se doreşte a fi o renunţare la tot ce au greşit europenii în sute de ani. Îmbrăţişarea celor doi nu este un argument în favoarea unui superstat federal în care naţiunile cedează puterea „birocraţiei de la Bruxelles“, aşa cum critică populiştii, ci este doar o confirmare a faptului că în 2018 europenii beneficiază de drepturi şi libertăţi mult mai mari de când trăiesc sub o formă de autoritate supranaţională decât în oricare alt moment din istorie, că cele mai presante probleme ale Europei, politică energetică comună, politică de apărare comună, migraţia şi altele se pot rezolva doar colectiv.

Citeste si:  Eşecul politicii româneşti: nici un partid Unionist nu participă la alegerile din Republica Moldova

Dacă acum o sută de ani în Poiana Rethondes a fost semnat într-un vagon restaurant armistiţiul prin care Germania şi puterile aliate au încheiat Primul Război Mondial, producând o pace ratată, în 2018, în faţa a peste 70 de preşedinţi şi prim-miniştri, îmbrăţişarea centenară din Poiana Rethondes trebuie să fie o garanţie a unităţii şi solidităţii Uniunii, în care fiecare voce este importantă, nu o Europă cu mai multe viteze.

În poza de astăzi Donald Trump şi Vladimir Putin nu au avut loc. A fost vorba despre Europa şi viitorul Uniunii Europene.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !
  8. Nouă cupluri de vedete pleacă în aventura vieții! ”Asia Express” revine la Antena 1, din 10 februarie!