Iliescu neagă că a dat interviu pentru Le Figaro. Ce spune autorul articolului

Loading...

Fostul președinte Ion Iliescu a scris luni seară pe blogul său că el nu a declarat pentru publicația Le Figaro nimic legat de situația acutală a PSD, acuzând un război mediatic. Jurnaliștii francezi susțin că au înregistrarea interviului.

UPDATE Într-o intervenție telefonică la Antena 3, autorul articolului din Le Figaro, Paul Cozighian, a declarat că va aduce probe care să arate că Ion Iliescu i-a acordat un interviu.

„Să știți că domnul Iliescu are 85 de ani (88 de ani – n.r.) și nu este într-o formă fizică foarte bună. Ar fi păcat dacă i-am crea probleme suplimentare cu acest interviu pe care mi l-a dat cu toată încrederea”, a declarat acesta.

Autorul articolului a declarat și la postul Realitatea TV că va aduce probe care să susțină declarațiile lui Ion Iliescu: E foarte posibil ca dânsul să nu-şi mai amintească pur şi simplu. Eu mă bucur că a scris acel text pentru că ne dă ocazia să continuăm discuţia pe această temă. Ce a spus Iliescu nu numai că este adevărat, dar este extrem de grav. Tocmai acum o caut (înregistrarea interviului -n.r.), ca să aleg exact fragmentele respective. Tocmai am trimis şi dânsului. Am mulţumit foarte mult că a participat. Să ştiţi că interviul, în afară de partea aceasta e interesant. El a uitat ce ne-a spus nouă acolo. El ne-a povestit cu mare emoţie de toată epoca FSN. Chiar ne-a vorbit cu o înflăcărare la care nu ne-am aşteptat„, a spus Paul Cozighian, la Realitatea TV.

Citeste si:  UNPR, protocol cu PSD. Oprea: Ne pregătim pentru alegeri

+++

„Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva”, a scris Iliescu pe blogul personal.

El mai scrie că fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, dar nu acceptă să fie implicat în „lupte politice pentru putere absurde”.

„Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, despre istoria post-decembristă. Însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde, fără nicio miză nici pentru PSD, nici pentru România. Realitatea prezentată în articol este caricaturală, iar declarațiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intenția mea să particip la așa ceva. PSD este un partid matur și responsabil, care își va rezolva problemele conform statutului său și legilor țării”, a mai spus acesta.

Citeste si:  Dana Rogoz, mesaj pentru fiul său: "Ma simt vinovata"

De asemenea, fostul lider al PSD susține că a ales să fie cât mai puțin implicat în viața politică a partidului și spune că publicația îi datorează scuze.

„În ultima perioadă, am ales să fiu cât mai puțin implicat în viața politică din PSD și din România. Iar când voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fără mijlocirea presei, române sau străine. Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datorează scuze și rectificarea respectivelor afirmații”, a conchis el.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. De ce poartă Nina colanţi?
  5. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  6. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  7. Cele mai provocatoare ţinute de la VIVA! Party 2019. Vedetele s-au întrecut în ţinute fabuloase
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator