Guvernul ungar, politica privind migraţia. Declarație fermă

Loading...

Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului ungar a adeclarat că guvernul nu-şi va schimba politica privind migraţia, în pofida raportului Sargentini.

Niciun dictat sau punere sub acuzare venite din partea Parlamentului European (PE) nu va determina guvernul ungar să-şi schimbe politica privind migraţia, a declarat miercuri şeful de cabinet al premierului Orban, Gergely Gulyas, în cadrul unei dezbateri parlamentare convocate după adoptarea de către PE a raportului Sargentini, transmite MTI.

Potrivit lui Gulyas, Tratatul de la Lisabona stipulează că fiecare stat membru al Uniunii Europene (UE) are dreptul la propria sa poziţie în ce priveşte migraţia. ‘Toţi cei care au votat în favoarea raportului Sargentini – inclusiv eurodeputaţi ungari – îi contestă Ungariei acest drept‘, a afirmat responsabilul ungar în dezbaterea propusă de guvern cu privire la ‘apărarea suveranităţii în Ungaria şi respingerea şantajului împotriva Ungariei’.

Raportul Sargentini

La 12 septembrie, eurodeputaţii reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg au adoptat raportul elaborat de eurodeputata ecologistă Judith Sargentini, aceasta fiind prima dată când co-legislativul UE cere activarea aşa-numitei proceduri a articolului 7 (al Tratatului de la Lisabona) împotriva unui stat membru al Uniunii Europene.

Citeste si:  Ludovic Orban: Tudorel Toader a mintit - Politica - Ziarul BURSA

Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să reacţioneze prin lansarea aşa-numitei proceduri a articolului 7, procedură care a fost lansată de executivul european contra Poloniei în decembrie anul trecut. Raportul Sargentini a detaliat o listă lungă de ‘îngrijorări’ referitoare la încălcarea libertăţilor şi valorilor UE în presă, în cadrul universităţilor, împotriva minorităţilor, a migranţilor, dar şi în materie de corupţie şi de independenţă a justiţiei.

Intervenție Orban

Luând cuvântul în plenul de la Strasbourg, premierul ungar Viktor Orban a subliniat atunci că raportul Sargentini ‘insultă Ungaria şi insultă onoarea naţiunii ungare’ şi, deşi a recunoscut că Budapesta are vederi ‘radical’ diferite faţă de migraţie, a dat asigurări că ţara sa ‘nu va ceda în faţa şantajului’, ci ‘îşi va apăra graniţele şi valorile europene ale democraţiei’.

Şeful de cabinet al lui Viktor Orban a mai notat miercuri că cele 28 de state ale UE nu au o poziţie comună în problema migraţiei şi a acuzat că singurul scop al raportului Sargentini este de a înfrânge rezistenţa guvernului ungar în faţa migraţiei şi de a critica executivul de la Budapesta pentru faptul că apără graniţele Europei.

Citeste si:  Aministia şi graţierea pe înţelesul tuturor. UN GREU DIN ZONA CSM a explicat totul foarte cla
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Home page
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  6. De ce poartă Nina colanţi?
  7. Anda Ruga beata crita in club
  8. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!