Guvernul ungar, politica privind migraţia. Declarație fermă

Loading...

Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului ungar a adeclarat că guvernul nu-şi va schimba politica privind migraţia, în pofida raportului Sargentini.

Niciun dictat sau punere sub acuzare venite din partea Parlamentului European (PE) nu va determina guvernul ungar să-şi schimbe politica privind migraţia, a declarat miercuri şeful de cabinet al premierului Orban, Gergely Gulyas, în cadrul unei dezbateri parlamentare convocate după adoptarea de către PE a raportului Sargentini, transmite MTI.

Potrivit lui Gulyas, Tratatul de la Lisabona stipulează că fiecare stat membru al Uniunii Europene (UE) are dreptul la propria sa poziţie în ce priveşte migraţia. ‘Toţi cei care au votat în favoarea raportului Sargentini – inclusiv eurodeputaţi ungari – îi contestă Ungariei acest drept‘, a afirmat responsabilul ungar în dezbaterea propusă de guvern cu privire la ‘apărarea suveranităţii în Ungaria şi respingerea şantajului împotriva Ungariei’.

Raportul Sargentini

La 12 septembrie, eurodeputaţii reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg au adoptat raportul elaborat de eurodeputata ecologistă Judith Sargentini, aceasta fiind prima dată când co-legislativul UE cere activarea aşa-numitei proceduri a articolului 7 (al Tratatului de la Lisabona) împotriva unui stat membru al Uniunii Europene.

Citeste si:  Comisarul european pentru comerţ Cecilia Malmström a exclus o revenire în politica suedeză după terminarea mandatului său în 2019

Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să reacţioneze prin lansarea aşa-numitei proceduri a articolului 7, procedură care a fost lansată de executivul european contra Poloniei în decembrie anul trecut. Raportul Sargentini a detaliat o listă lungă de ‘îngrijorări’ referitoare la încălcarea libertăţilor şi valorilor UE în presă, în cadrul universităţilor, împotriva minorităţilor, a migranţilor, dar şi în materie de corupţie şi de independenţă a justiţiei.

Intervenție Orban

Luând cuvântul în plenul de la Strasbourg, premierul ungar Viktor Orban a subliniat atunci că raportul Sargentini ‘insultă Ungaria şi insultă onoarea naţiunii ungare’ şi, deşi a recunoscut că Budapesta are vederi ‘radical’ diferite faţă de migraţie, a dat asigurări că ţara sa ‘nu va ceda în faţa şantajului’, ci ‘îşi va apăra graniţele şi valorile europene ale democraţiei’.

Şeful de cabinet al lui Viktor Orban a mai notat miercuri că cele 28 de state ale UE nu au o poziţie comună în problema migraţiei şi a acuzat că singurul scop al raportului Sargentini este de a înfrânge rezistenţa guvernului ungar în faţa migraţiei şi de a critica executivul de la Budapesta pentru faptul că apără graniţele Europei.

Citeste si:  Interviu cu deputatul liberal Robert Sighiartău: “PSD-ul lui Dragnea este principalul pericol la adresa parcursului occidental al României!” / Care este mesajul PNL pentru “asociații din România la proiectul formațiunii europene a domnului Macron”
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  7. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  8. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’