Guvernul de la Bucureşti trebuie să facă mai mult și mai repede. CINE SPUNE ASTA? News alert

Loading...

Boștinaru, care este membru al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), a spus că declaraţia comisarului european este „uşor surprinzătoare”.

„Trebuie citită într-un registru politic, uşor surprinzătoare şi nefirească şi probabil rezultatul unei anume dispute care îmi scapă. Recunosc, nu am discutat nici cu una, nici cu alta din cele două părţi, în ce priveşte coordonarea, dar nu ascund – guvernul de la Bucureşti trebuie să facă mai mult şi mai repede pentru că este o dramatică şi profundă criză de timp pentru a pregăti proiecte mature care să fie gata acceptate, să fie eligibile şi finanţabile de către Comisia Europeană, acest lucru nu poate fi negat”, a punctat Boştinaru.

Eurodeputatul a vorbit despre motivele pentru care în România există o absorbţie foarte mică a fondurilor europene.

„Doamna comisar ştie foarte bine cauzele care au generat această întârziere şi cauzele îşi au rădăcina în adoptarea extrem de târzie a legislaţiei privind politica de coeziune şi faptul că în realitate la Bucureşti în 2016 a fost anul zero – triplu zero Cioloş în ceea ce priveşte absorbţia. 2017 a fost anul acreditării autorităţilor de management care ar fi trebuit acreditate în 2016 şi nu s-a făcut acest lucru şi drept urmare 2017 de la sfârşitul lui august au început depunerile de proiecte”, a afirmat Boştinaru.

Citeste si:  Chirica - Dragnea, excludere Neacșu: Demență politică. L-a ajutat să-l decapiteze pe Ponta

El a afirmat că, în acest context, procesul privind accesarea fondurilor europene „e o operaţiune tragic tipic românească”. „În egală măsură, probabil doamna comisar ar fi trebuit să îşi nuanţeze declaraţia inclusiv privind motivaţiile acestor întârzieri. Vă mai spun încă un lucru pe care doamna comisar îl ştie sigur. La Bucureşti există o paralizie a semnatului documentelor ca nu cumva DNA-ul să bată la uşă, o frică teribilă”, a punctat el.

Boştinaru a afirmat că teama de a semna contracte este „cel mai periculos factor frenator în absorbţia fondurilor europene”.

„Dacă nu semnezi, nu greşeşti, eşti inocent în faţa puterii judecătoreşti, iar, pe de altă parte, la nivelul tuturor ministerelor şi la nivelul regiunilor oamenii sunt în continuare îngroziţi că trebuie să îşi asume răspunderea în ce priveşte semnarea unor contracte cu finanţare europeană, ceea ce devine cel mai periculos factor frenator în absorbţia fondurilor europene. Devine un handicap pe care ni-l creăm noi, inclusiv cu supracontroalele de la Curtea de Conturi, inclusiv cu excesul de birocraţie pe care guvernul autorităţilor de management îl solicită”, a afirmat europarlamentarul.

Citeste si:  Cei mai mulţi dintre americani s-au săturat de corectitudinea politică (sondaj)

El a apreciat că „hăţişul din România în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene e probabil cel mai mare în comparaţie cu oricare alt stat al Uniunii Europene”.

„Am propus o discuţie strategică preşedinte-guvern-DNA. Pentru interesul ţării, această chestiune cu separaţia ideală a puterilor în stat este dăunător”, a mai declarat Boştinaru, potrivit Agerpres.

Guvernul de la Bucureşti trebuie să facă mai mult și mai repede. CINE SPUNE ASTA? News alert 2 Guvernul de la Bucureşti trebuie să facă mai mult și mai repede. CINE SPUNE ASTA? News alert 3
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Se castiga bani pe YouTube ?
  8. De ce poartă Nina colanţi?