Politica

Guvernul bagă (iar) mâna în pușculița companiilor energetice. “O politică mioapă extrem de păguboasă“

Loading...

După Nuclearelectrica și Romgaz, Ministerul Economiei cere așadar bani în plus și de la Transgaz, companie angrenată în construcția conductei BRUA, dar cu un rol cheie și în transportul gazelor ce ar urma să fie extrase din Marea Neagră. 
La RFI, Radu Dudău, de la Energy Policy Group, vorbește despre o politică mioapă, pe termen scurt a guvernului României și atrage atenția că executivul periclitează în mod direct viabilitatea companiilor energetice, prin ciuntirea investițiilor. 
În ultimă instanță, tot consumatorul final va plăti “factura”,  după cum explică Radu Dudău: 

Cert este că pentru companiile controlate sau deținute de statul român această politică este extrem de păguboasă pentru că acestea sunt în mod repetat puse în imposibilitatea de a-și realize planurile de investiții. (…) Sunt costuri care sunt acoperite tot de compania publică. Ele se reflect în ultimă instnață în tarife, în ceea ce consumatorul final plătește, în factură. (…) Această politică economic mioapă care vede doar pe termen extreme de scurt pune în pericol viabilitatea companiilor și capacitatea lor de a realize proiecte extrem de necesare. 

Ascultă AICI interviul integral cu Radu Dudău: 

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.