GUVERNUL ADOPTA: OUG pentru operationalizarea Sectiei de anchetare a magistratilor – Politica – Ziarul BURSA

Loading...

m
Tudorel Toader

     Guvernul a adoptat, n edina de astzi, o Ordonan de Urgen pentru operaionalizarea Seciei de investigare a infraciunilor comise de magistrai, care va fi nfiinat ca urmare a modificrii Legii privind organizarea judiciar, a anunat ministrul Justiiei, Tudorel Toader.
     Acesta a precizat c legea care a intrat n vigoare, n 23 iulie, prevede c secia va ncepe s funcioneze n trei luni, iar la CSM nu au fost demarate procedurile pentru operaionalizarea seciei, n condiiile n care, din 23 octombrie, DNA nu mai are competen s investigheze acele fapte din justiie.
     „Guvernul a adoptat o Ordonan de Urgen privind unele msuri pentru operationalizarea seciei de investigare a infraciunilor din justiie. Pe 23 iulie a intrat n vigoare legea 207 pentru modifcarea legii 304/2004 privind organizarea judiciar. Printre altele, Legea 207 prevede nfiinarea acelei mult discutate secii speciale. Se mai prevede faptul c n trei luni de zile de la intrarea n vigoare a legii, secia trebuie operaionalizat. Mai e o perioad scurt de timp, iar la CSM nu au fost demarate procedurile pentru operaionalizarea seciei. Am considerat necesar promovarea acestei Ordonane de urgen pentru faptul c la data de 23 octombrie DNA nu mai are competena s investigheze acele fapte, iar secia nou nfiinat pe hrtie, nefiind operaionalizat, nu poate s continue activitatea de urmrire penal”, a declarat ministrul Justiiei, la finalul edinei de Guvern.
     Tudorel Toader a susinut c s-ar fi creat un blocaj, pentru c DNA i pierde competena, iar secia nu ar deveni operaional, potrivit News.ro.
     „Dat fiind caracterul provizoriu al concursului organizat n baza acestei OUG, evident ulterior se vor constitui comisiile prevzute de lege, vor fi ocupate toate cele 15 posturi de procurori necesare bunei desfurri. Sigur, dup publicarea n Monitorul Oficial, cei interesai vor putea lectura i analiza fiecare prevedere a OUG i vei vedea c ea face trecerea ntre actuala reglementare i viitoarea reglemnetare, asigurnd operaionalizarea seciei.Nu se suplimenteaz schema de personal. Cei 15 procurori sunt selectai din sistem, dintre cei actuali. Este vorba doar de o schimbare a competenei i locului de munc. n final, operaionalizarea seciei nu schimb nimic. Aceleai dosare se mut din curtea DNA n curtea Ministerului Public. Nu este un plus de activitate. Tutela sub care se desfoar activitatea va fi cea a Ministerului Public”, a precizat Toader.
     Ministrul Justiiei anun c Ordonana va fi publicat n Monitorul Oficial astzi sau mine, iar din momentul n care aceasta va intra n vigoare, procurorul general are un termen n care s asigure buna desfurare a activitii.
     „Adic spaiul necesar, personalul auxiliar, personalul de specialitate i aparatura i cele necesare desfurrii activitii. n momentul n care secia s-a operaionalizat la data de 23 octombrie, secia va prelua de la DNA dosarele n curs, dar i dosarele soluionate, adic cele aflate n depozitul actual al DNA, cele din arhiv”, a adugat Toader. 

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Citeste si:  Melescanu si Ciamba ii raspund lui Juncker: Presedintia Consiliului UE nu e instrument de lupta politica interna
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  7. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  8. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea: