Politica

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Loading...

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că Guvernul a aprobat vineri a doua rectificare bugetară din acest an, iar faţă de prevederile iniţiale sunt 9,5 miliarde de lei în plus la venituri şi 10,7 miliarde lei în plus la cheltuieli.

„Rectificările bugetare se fac pentru a pune în acord realităţile economice cu finanţele publice. Am plecat de la un buget iniţial construit pe anumite ipoteze macroeconomice şi ne respectăm angajamentele asumate. Am pornit cu cinci mari angajamente pe care le respectăm în totalitate. Implementăm măsurile din programul de guvernare, măsurile de stimulare a economiei şi măsurile sociale, obiectiv atins. Ne încadrăm în ţinta de deficit bugetar, sub 3% din PIB, ţintă respectată, nu creştem ponderea datoriei guvernamentale în PIB, la fel ţintă respectată, consolidăm rezerva finanţelor din trezorerie, asiguram cheltuieli de înzestrare militară conform planului angajat. Asigurăm finanţarea necesară pentru pregătirea în bune condiţii a sărbătoririi Centenarului şi pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, de asemenea, obiective atinse”, a spus Teodorovici.

„Cheltuielile de investiţii vor fi mari cu 40% faţă de realizările din 2017/(…) De asemenea, România va menţine ponderea datoriei guvernamentale în PIB la 35%, a patra cea mai mică din Uniunea Europeană. Şi desigur acel fond din trezorerie consolidat la 31 miliarde lei, care asigură peste 5 luni de zile de finanţare brută”, adăugat Teodorovici.

Premierul Viorica Dăncilă a spus în deschiderea ședinței de Guvern de vineri că rectificarea bugetară este una pozitivă. „Vom asigura banii pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilități, a alocațiilor de stat penru copii și a indemnizațiilor pentru  creșterea copiilor. Alocăm suplimentar Ministerului Muncii 787 milioane lei, alocăm resurse pentru derularea acțiunilor și programelor de sănătate, majorăm cu 660 milioane lei bugetul pentru fondurile de asigurări sănătate și programele de sănătate”, spuen premierul. 

Citește și: Ședință de Guvern. Viorica Dăncilă, după declaraţiile lui Iohannis privind remanierea: „Domnul președinte face tot posibilul să blocheze activitatea Guvernului”

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.