Grupul T9 folosește un alt cont de Facebook pentru a-și promova, pe bani mulți, atacurile politice!

Loading...

”Legea nr. 215/2001, art. 46 interzice consilierilor locali să ia parte la deliberarea şi adoptarea hotărârilor în care au un interes patrimonial faţă de problema supusă dezbaterii. Interesul poate fi personal sau prin soţie/soţ, afini sau rude de până la gradul al patrulea inclusiv.

Hotărârile adoptate prin încălcarea acestei prevederi sunt nule de drept. Nulitatea se constată de către instanţa de contencios administrativ. Acţiunea poate fi introdusă de orice persoană interesată”. Consilierul Ovidiu Micu nu se încadrează în situațiile sancționabile de conflict de interese. Dacă cei de la T9 ar găsi alte ”probleme”, ar fi altceva! Însă, pe motivele invocate de ei totul e legal!

Însă, ca subiect aruncat în spațiul public, fără o minimă documentare, el poate avea ”priză” la public, chiar dacă nu are un fundament real. Probabil, acesta este motivul pentru care cei de la T9 au decis să investească bani în publicitatea pe Facebook.

Cazul ”fiul primarului”

Subiectul a fost asociat cu o altă decizie a Consiliului Local, care ar fi aprobat vânzarea fără licitație publică a unui teren/curte către fiul și nora primarului (Ionuț și Geanina Matei). Și acesta este un subiect care poate ”prinde” la publicul naiv, căruia i se prezintă o informație trunchiată, fără o explicație prin prisma legislației.

Citeste si:  Neagu: Deținem președinția UE, dar n-avem buget

În acel caz, T9 a reclamat faptul că fiul și nora primarului ar fi cumpărat fără licitație un teren/curte. Asta fără a explica că, conform legii, aveau acest drept, fiind vorba de o curte închiriată, asociată de proprietatea deținută asupra unei case. Ori, conform unei legislații existente încă din anul 2008 (HCL 229/2008, aplicabilă și vânzării terenului concesionat de mai sus), cei doi aveau dreptul de cumpărare, fără licitație publică, la prețul stabilit de un evaluator, conform prețului pieței (pe siteul Primăriei se regăsesc numeroase vânzări fără licitație, conform legii: http://primariaturda.ro/?s=vanzarea+fara+licitatie). În cazul în care Consiliul Local i-ar fi refuzat dreptul lui Ionuț Matei (fie că este sau nu fiul primarului), acesta ar fi putut acționa deliberativul local în instanță, solicitând daune pe motiv de… discriminare (o legislație aplicabilă tuturor care se află într-o asemenea situație, mai puțin… lui!)! Ori, în astfel de situații, daunele pot fi considerabile, plătite din banul public!

Dacă cei de la T9 ar găsi alte ”probleme”, ar fi altceva! Însă, pe motivele invocate de ei totul e legal!

Citeste si:  Cum îşi scuză Viorica Dăncilă greşelile de exprimare: Nu sunt importante, sunt din cauza emoţiilor

De ce își ascunde T9 investițiile în publicitate?!

Asociația T9, condusă de Andrei Suciu, fost candidat la Primăria Turda, acționează fără a-și asuma o identitate clară (cine își asumă răspunsurile, în condițiile în care, în instanță, Andrei Suciu a menționat că identitatea sa nu se asociază cu cea a T9, deși este președintele acesteia!). Tot T9 a înființat o altă pagină de Facebook, cu denumirea Sesizări Turda, prin intermediul căruia promovează un limbaj obscen, chiar violent, la adresa adversarilor politici. Au înființat și diverse grupuri, cu același scop, unul dintre ele fiind Turda Turdenilor Liberi.

Mai nou, a înființat și pagina Turda Liberă, prin care vehiculează sumele de bani investite în publicitatea pe Facebook. Decizia ar putea avea legătură cu unele măsuri anunțate de Facebook, care a precizat că va ”oferi mai multă transparenţă în privinţa publicităţii”. Practic, este o metodă de ”ascundere” (orice persoană de bună credință își poate pune întrebarea foarte simplă: dacă nu ai nimic de ascuns și totul e legal, de ce te ascunzi?!), de a masca investițiile în publicitate.

Citeste si:  Viorica Dăncilă critică rezoluția PE împotriva României: E politică, profund incorectă. E absolut regretabil că europarlamentari români au votat împotriva țării

Este posibil ca aceste acțiuni de ”ascundere” să aibă legătură și cu faptul că pe numele unor membrii T9 au fost înaintate plângeri penale, în urma unor postări pe Facebook.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  7. Mai este Simona Halep virgină?
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator