Gigi Becali, pe post de proroc politic – un editorial de Cornel Nistorescu

Loading...

becali

Tropăie, iar, panseurile lui Gigi Becali mai ceva ca zvonurile despre asteroizii care vin în zbor spre scăfîrlia domnișoarelor speriate. Zi de zi, personajul teleleviziunilor noastre se arată a fi un brav român cu os de vizionar. Dacă tace și dacă nu lansează și el o coajă de idee, suferă ca un cîine alungat de la turmă. Ia, luați aminte:

Ioan Aurel Pop candidează la preşedinţie, eu dau 10 milioane pentru candidatura lui să fie preşedinte …(mă rog, cuvintele se potrivesc aici ca pietricelele în pantofii Papei- n.n.). Dacă face partid şi să spunem „ia-l pe Fota, pe Dungaciu, pe Diaconescu”, care sunt oameni curaţi și deștepți. Nu se cuvine să dai, nu jignim, (cruci peste cruci-n.n.), dar coardele lor să conducă România?”, a spus păstorul nostru devenit om de fotbal și cu apariții de proroc politic la televiziunea sa preferată, RTV.

Vă dați seama ce miracol s-a produs în imediata noastră apropiere!? Becali s-a refugiat și el, de frig și de zăpadă, prin biblioteca lui cu cărți la metru și s-a scufundat în volumele despre istoria României, aparținînd academicianului Ioan Aurel Pop. Și, în timp ce citea el despre virtuțile și valorile morale ale poporului român și despre Unirea cea Mare, iaca a început să-i pîlpîie o lampă.

-Uite, viitorul președinte al României, i-a șoptit un duh curat.

De bună seamă că, mirat nevoie mare, Gigi Becali n-a recunoscut vocea, una și aceeași cu cea care l-a împins cu laude și momele în preajma lui Băsescu sau a lui Corneliu Vadim Tudor.

-Ioan Aurel Pop este bun de președinte, i-a repetat vocea, și numele i-a rămas ca un piron înfipt în creier.

-Este credincios, cinstit, înțelept, cuminte și cu Christos în mădulare!

Din lecturile sale și din paginile frunzărite în pauzele meciurilor, pe la Muntele Athos și pe la păscutul oilor prin Pipera, profetul nostru într-ale politicii a descoperit și operele lui Iulian Fota și ale lui Cristian Diaconescu, pe care îi și vede un soi de consilieri și locotenenți.

Vă dați seama, pentru președinția lui Ioan Aurel Pop, Gigi dă 10 milioane de euro! Peste noapte, Ioan Aurel Pop a devenit cel mai mare transfer politic pe care îl anunță Gigi în această iarnă! Nu dă o jumătate de milion de euro pe un junior de aur sau pe un apărător mai de Doamne – Ajută, dar sare cu 10 milioane de euro pentru un președinte al Academiei, pe care îl vede și viitor președinte al României. Asta da minune!

N-a dat și n-a luat Gigi Becali 10 milioane pe nici un fotbalist și pe nici o oaie! Dar, sare cu 10 milioane de euro pentru un academician, dacă acesta se încumetă să candideze la președinția României! Măi să fie, îți vine să te crucești cît de trăsnită mai este lumea românească în politică!

Are Gigi Becali iluminări politice scăpărătoare, visează politică sau cineva de la ascultări și urmăriri i-a șoptit ceva mai de curînd?

– Nea Gigi, joacă și matale pe mielul ăsta!

N-am de unde ști cum s-a ales Becali cu o asemenea informație sau dacă este doar un pont fîsîit sau o iluminare. Oricum, nu este el profetul care a lansat numele academicianului Ioan Aurel Pop ca variantă de candidat pentru Cotroceni. Becali s-a așezat doar ca o muscă pe subiect. Alții l-au scornit și lucrează de zor la un asemenea proiect. Credeți că, întîmplător a ajuns Florian Coldea profesor la Universitatea din Cluj-Napoca, mînjind Babeș-Bolyai-ul pentru încă o sută de ani, el scriind cu picioarele și gîndind democrația cu cătușele? Credeți că, din întîmplare, ciorna lui Cătălin Homor a fost lansată (după ce a fost curățată de numele lui Lucian Boia) ca document compromițător la adresa academicianului Aurel Pop? Este posibil ca jucătorii din SRI și SIE care trag pentru Iohannis să fi aflat de varianta cu Aurel Pop la Cotroceni și să fi plănuit să-l șifoneze, înainte ca el să crească în ochii electoratului. Tot ce se poate! Oricum, cineva trage tare cu lansarea a tot felul de nume în cursa pentru Cotroceni. O vreme l-au umflat pe Cioloș, cu un val de inexistentă simpatie, apoi l-au împins și pe Iohannis, l-au întărîtat și pe Dragnea, încercînd să-l scoată din joc pe Tăriceanu. Apoi a început să circule ipoteza Aurel Pop și chiar Florin Călinescu. E ca la o testare. Băieții vor să vadă cine ar prinde. Iar Gigi Becali a sărit pe micul ecran cu varianta Ioan Aurel Pop și cu 10 milioane pe care nu-i are de invesit în FCSB (care nu mai este de mult Steaua București).

Mă tem că nici Gigi Becali nu mai este cel de altădată, cînd dădea cu banii după pisici și după cerșetori. Dacă a nimerit-o sau nu, asta-i altă poveste!

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  7. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  8. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’